53 novozaraženih na Krku, u PGŽ-u 245 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule dvije necijepljene osobe od COVID-19 bolesti, liječene u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka

U PGŽ-u je 245 novooboljelih osoba, a 259 ih je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva nastavio smanjivati i iznosi 2685. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1769 uzoraka briseva, što čini udio od 13.85% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 132 novooboljelih osoba, 53 s otoka Krka, 26 s Liburnijskog područja, 21 iz Crikveničko- vinodolske regije, 12 iz Gorskog kotara, te jedna s otoka Lošinja. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 148 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 76 mlađim dobnim skupinama te 21 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za tri osobe niži u odnosu na jučer i iznosi 100. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 18 pacijenata, dakle pet pacijenta više nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule dvije necijepljene osobe od COVID-19 bolesti, liječene u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka, po jedna s prebivalištem u PGŽ-u i Ličko-senjskoj županiji. Tako je ukupno tijekom 4. epidemijskog vala u PGŽ-u preminulo 235 osoba od čega su njih 57 bile cijepljene.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog današnjeg nastavka pada broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih osoba i dalje stabilan i iznosi 3.72%.

error: Content is protected !!