FOTO U požaru na Krku izgorjelo 5000 četvornih metara šume i niskog raslinja

S obzirom na lokaciju, neslužbeno se sumnja da je uzrok požara ljudski faktor. Inače, u ožujku je upravo na području Kampelja u velikom požaru izgorjelo čak 52 tisuće četvornih metara niskog raslinja i šume

Veliki požar koji je jutros oko 9 sati planuo kod Kampelja ugašen je oko podneva, zahvaljujući pravovremenoj reakciji krčkih vatrogasaca. Požar je buknuo na lokalitetu Rijavica, na području udaljenom od naselja i prometnica, a izgorjelo je čak 5000 četvornih metara šume i niskog raslinja.

“Dojava je primljena u 9:14 od strane osmatračnice Treskavac, a na teren su izašli JVP Krk, DVD Vrbnik i DVD Krk sa 6 vozila i 18 vatrogasaca’, rekao nam je zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

“Požar je ugašen u 12 sati. Na osiguravanju požarišta do daljnjega ostaje DVD Vrbnik s jednim vozilom i tri člana”, pojasnio je Grubišić.

Opožareno područje ne nalazi se uz prometnice, a u blizini nema ni obrađenih polja ili objekata pa srećom nije bilo opasnosti za naselja. Uzroke požara tek treba utvrditi policijska istraga, no neslužbeno se sumnja na ljudski faktor.

Podsjetimo, početkom kolovoza u požaru u Baški izgorjelo je 1600 četvornih metara niskog raslinja i trave, a u ožujku je upravo na području Kampelja u velikom požaru izgorjelo čak 52 tisuće četvornih metara niskog raslinja i šume.

Ukupno gledajući, ne računajući današnji požar, u 40 intervencija na otvorenom području na otoku Krku ove je godine izgorjelo čak 69 710 četvornih metara.

Foto: JVP Grada Krka

 

error: Content is protected !!