Tjedan u prometu: Neslavni rekorder uhvaćen u Puntu

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg izmjerena je 28. lipnja oko 18 sati u Puntu na otoku Krku

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo 88 prometnih nesreća, od koje je devet bilo težih, a 79 lakših nesreća.

U ovim prometnim nesrećama pet je osoba teže, dok je 13 osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 176 450 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 25 stranih državljana, tri pješaka i šest alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 218 vozača, od kojih je kod njih 25 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 16 bilo je u dobi iznad 35. godine života, njih osam između 25. i 35. godina i četiri između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg izmjerena je 28. lipnja oko 18 sati u Puntu na otoku Krku. Naime, 57-godišnji vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka je izazvao prometnu nesreću na način da prilikom uključivanja u  promet prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom te je udario u osobno vozilo ogulinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji vozač. Osumnjičenik je zadržan je u službenim prostorijama policije te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

error: Content is protected !!