FOTO U Krku podijeljeno 180 “home protect” vatrogasnih setova

Građani su i te kako pokazali interes za “home protect” setove, dok su mali Krčani pokazali velik interes za priključivanje “malim vatrogascima”, odnosno vatrogasnom podmlatku DVD-a Krk

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krk ove su nedjelje na krčkoj rivi održali hvalevrijednu promotivno-edukacijsku akciju s ciljem upoznavanja građana s opasnostima od požara, kao i preventivnim mjerama za zaštitu od požara – i to ovoga puta s naglaskom na požarima u zatvorenim prostorima, primjereno dijelu godine kada je upravo ova vrsta opasnosti najveća.

Bila je to sjajna prilika da se najmlađi upoznaju s vatrogascima i uvijek zanimljivim vatrogasnim vozilom, dok su stariji mogli dobiti informacije koje mogu “život značiti”, kao i besplatni protupožarni set – aparat za gašenje požara i protupožarnu deku.

“Akcija je organizirana u skladu s Programom upoznavanja stanovništva s opasnostima i mjerama zaštite od požara koji je Grad Krk donio ove godine te je ujedno financirao nabavku “home protect” setova. Podijelili smo 180 takvih setova kako bi isto toliki broj kućanstava na području grada bilo opremljeno “prvom vatrogasnom pomoći”, za slučaj potrebe. To ne znači da intervencija vatrogasaca u slučaju požara neće biti potrebna, ali nadamo se da ćemo uspjeti postići da barem šteta bude što manja”, pojašnjava zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

Građani su i te kako pokazali interes za ovom vrstom protupožarne predostrožnosti, dok su mali Krčani pokazali velik interes za priključivanje “malim vatrogascima”, odnosno vatrogasnom podmlatku DVD-a Krk. Da za budućnost vatrogastva u Krku nema straha pokazali su upravo mališani u dobi od 6 do 12 godina, koji redovno treniraju, druže se i natječu na vatrogasnim natjecanjima. I na krčkoj rivi pokazali su svoje vatrogasno znanje i vještinu, ali još bitnije – važnost timskog rada, spretnost i zajedništvo. Kako nam je rekla njihova voditeljica Dunja Jurekić, cilj je uskoro osnovati i stariju uzrasnu skupinu, a sve kako bi Krk i u budućnosti imao najbolje čuvare od vatrene opasnosti.

Foto: Marijan Milotić

 

error: Content is protected !!