[FOTO] Svečano otvorena nova bolnica za ženu i dijete na Sušaku

Novoizgrađeni kompleks, čijim uslugama gravitira oko 600.000 građana Primorsko-goranske, Istarske te Ličko-senjske županije, ali i sve brojniji turisti, dovršen je u roku, za nešto više od četiri godine. Vrijedan 158 milijuna eura, najveća je investicija u hrvatskom zdravstvu

Uz brojne uzvanike s državne i lokalne razine, svečano je otvoren novi bolnički kompleks Kliničkoga bolničkog centra Rijeka na Sušaku. Na 70 tisuća četvornih metara na jednom mjestu objedinjena je pedijatrijska skrb, Klinika za ginekologiju i porodništvo te popratni medicinski i servisni sadržaji.

Kompleks se sastoji od dvije građevine. Velika bolnička zgrada, poznatija kao Bolnica za ženu i dijete, ima šest nadzemnih katova i dvije podzemne parkirne etaže te ukupno 40.000 četvornih metara namijenjenih medicinskim sadržajima. U drugoj manjoj zgradi bit će smješteni logistički servisi za cijeli KBC.

Novoizgrađeni kompleks, čijim uslugama gravitira oko 600.000 građana Primorsko-goranske, Istarske te Ličko-senjske županije, ali i sve brojniji turisti, dovršen je u roku, za nešto više od četiri godine. Vrijedan 158 milijuna eura, najveća je investicija u hrvatskom zdravstvu.

Svečanom otvorenju prisustvovao je župan Zlatko Komadina u pratnji zamjenice Marine Medarić, predsjednika Županijske skupštine Marka Borasa Mandić i resorne pročelnice Vesne Čavar koji je izrazio zadovoljstvo dovršetkom bolnice i poručio da će investicija unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite građana u koju, u okviru svojih nadležnosti, intenzivno ulaže i Primorsko-goranska županija. Istaknuo je projekt izgradnje Zdravstvenog centra na Rujevici kao i kontinuirana ulaganja u specijalne bolnice, opatijsku i crikveničku Thalassotherapiju te Insulu na Rabu. Zaokružujemo kompletan sustav u kvaliteti zdravstvene skrbi za naše stanovnike, zaključio je župan i zahvalio Vladi RH na realizaciji ove investicije.

Ravnatelj KBC-a Alen Ružić rekao je kako je ovo povijesni događaj za Grad i regiju i da, u naporima za trajno unapređenje zdravstvene zaštite, ova investicija na nacionalnoj razini predstavlja jedan od ključnih, planskih projekata duboko uklopljenih u strategiju razvoja nacionalnog zdravstva.

Današnjem otvorenju nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković uz resornog ministra Vili Beroš i mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je ovako veleban projekt završen na vrijeme i uz utrošak manje sredstava od predviđenog, što je prvi takav slučaj u njegovih osam godina mandata. Pohvalio je pedantnost, racionalnost i učinkovitost prilikom izgradnje bolnice i naglasio ulogu i napore Vlade u realizaciji ovog, ali i drugih projekata od strateške važnosti za grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju.

 

error: Content is protected !!