FOTO Počeo vinski spektakl: Uz Valomet i dobre želje svečano otvoreni vrbnički Dani vina

Danas, u subotu 27. kolovoza na rasporedu je utrka Vrbnik Wine Run, noćna biciklijada Vrbnik Wine & Bike Night, te vinska radionica Pet lica kvarnerskih vina u vinotelu Gospoja

Zdravicom vrhunskog podmorskog pjenušca – Valometa, uz brojne ugledne goste i uzvanike, ovoga su petka u Vrbniku i službeno otvoreni Dani vina. Manifestacija je to koju ljubitelji kvalitetnog vina s veseljem očekuju čitavog ljeta, a ovog kolovoza dočekao ih je i bogat popratni program.

Na štandovima su se već prvog od dva vinska dana mogla isprobati najbolja vina domaćih, vrbničkih vinara, ali i vinske zvijezde čitavog Kvarnera i Slavonije, kao i različiti domaći specijaliteti brojnih OPG-ova.

Dvodnevni otočki vinski spektakl započeo je već u popodnevnim satima Vrbnik Wine Walkom – vođenom turom po vrbničkim vinarijama kojom su obuhvaćeni svi vinari članovi Udruženja Kvarner Wines – PZ Vrbnik, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Gospoja, Vinarija Šipun i Vinarija Nada, a u sklopu ture su se promovirali i „kopneni“ kvarnerski vinari – OPG Ružić, Plovanić vina, Grand Village Estate Winery i Vinska kuća Pavlomir. Ne smijemo izostaviti ni jednog malog vrbničkog vinara, OPG Čubranić, dok su iz Zmajevca pristigli Vinarija Zajec i Vinarija Kusić.

Nakon svečanog otvorenja manifestacije za sudionike Vrbnik Wine Walka pripremljena je i bogata tombola, a u nastavku programa na rasporedu je i jedinstveni Vrbnik Wine Run, Vrbnik Wine & Bike Night, vinske radionice i sjajna svirka. Bogat ovogodišnji glazbeni program uključuje svirke grupe Insula, Fortunal, Arcamivida, Pan i Whiteheads, Trio Crikvenica, The Mystic Rose i Bojan Volk Quartet, dok je prva večer ovogodišnjih Dana vina bila u znaku koncerta glazbene dive Zorice Kondže.

Među ostalima, čestitke i dobre želje domaćim i gostujućim vinarima na otvorenju su uputili i vrbnički načelnik Dragan Zahija te zamjenik župana PGŽ Vojko Braut, dok je folklorna skupina VKD Frankopan svojim nastupom uljepšala svečanost otvaranja.

Danas, u subotu 27. kolovoza na rasporedu je utrka Vrbnik Wine Run, noćna biciklijada Vrbnik Wine & Bike Night, te vinska radionica Pet lica kvarnerskih vina u vinotelu Gospoja.

Subota 27.08.

18:00 – 24:00 h –  Degustacija vina i sajam autohtonih proizvoda na više lokacija

18:00 – 20:00 h – vinska radionica Pet lica kvarnerskih vina (Vinotel Gospoja)

19:00 h – Vrbnik Wine & Bike Night – 5. noćna biciklijada kroz Vrbničko polje

(okupljanje i start kod Pršutane Gospoja)

 

Od 20:00 h Zabavni program:

Grupe:  Arcamivida, Pan, Whiteheads (Trg Škujica)

Trio Crikvenica (Placa Vrbničkog statuta)

Bojan Volk Quartet (Ribarnica)

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!