FOTO/VIDEO Nova dječja igrališta svečano otvorena u mjestima Kosići i Salatići

Igralište u Salatićima krasi i obnovljeni boćarski jog koji je sada opremljen novom podlogom, boćama te informativnom pločom o pravilima igre za najmlađe

Mališani u dva krčka naselja danas su dobili dva novouređena, moderna dječja igrališta i to u mjestima Kosići i Salatići.

Svečano otvorenje u mjestu Kosići uveličala je prisutnost predstavnika izvođača, projektanta, gradonačelnika Darija Vasilića i predstavnika Gradske uprave i Mjesnog odbora Vrh, ali i djelatnica krčkog dječjeg vrtića i malih vrtićaraca koji su posebno za ovu priliku pripremili pravi glazbeni program.

Tijekom protekle godine Mjesni odbor Vrh intenzivirao je aktivnosti niza projekata, među kojima su i dva novouređena dječja igrališta. Kako je istaknuo gradonačelnik Vasilić, slijedi i niz drugih investicija: sportsko-rekreativni kompleks na otvorenom u Vrhu, energetska obnova društvenog doma, ali i novi dječji vrtić s ukupno šest odgojno-obrazovnih jedinica, od čega su dvije jedinice namijenjene za ukupno 24 jasličara, dok su četiri jedinice namijenjene za 80 vrtićaraca.

Danas otvorena dječja igrališta se, osim bogatstvom sadržajima, mogu pohvaliti i kvalitetom novih sprava koje su izrađene od otpornih i dugotrajnih materijala poput protuhrđajućeg aluminija, plastificiranog drva i kvalitetne čvrste plastike. Oba igrališta projektirana su – a danas napokon i isprobana od strane najstručnijih malenih kritičara – tako da svako dijete može pronaći igru za sebe. Igralište u Salatićima pritom krasi i obnovljeni boćarski jog koji je tamo bio i ranije, a sada je opremljen novom podlogom, boćama te informativnom pločom o pravilima igre za najmlađe. Samu informativnu ploču izradio je Boćarski klub Krk.

Vrijednost investicije igrališta u Kosićima bila je 112.860,00 + PDV za pripremu i gradnju te 165.850,00 kn + PDV za opremu, a ukupna je vrijednost investicije u Salatićima iznosila 264.560,00 + PDV.

Finalnim rezultatom zadovoljstvo su izrazili svi okupljeni, ali osobito mališani, koji su jedva dočekali simbolično rezanje vrpce i dozvolu da isprobaju svaku od novopostavljenih sprava.

Foto: Bodulija.net, Igor Gržetić

error: Content is protected !!