FOTO Modna čarolija ponovo posjetila kamp Glavotok

Sudeći prema reakcijama prisutnih može se slobodno zaključiti kako je uspješno ispisana još jedna modna stranica kao spoj održivog, modernog, tradicionalnog i etno stila koja je zaokružila priču o spajanju umjetnosti i mode

Ovoga je vikenda u kampu Glavotok održana druga modna revija – Fashion night na kojoj su svim ljubiteljima mode i stvaralaštva svoje kreacije prikazali domaći kreatori Chris Mršić i Mina Petra. Glazbenom ugođaju pridonio je bend Sentimento, a posebnu točku izveli su pjevač Sergej Božić uz plesnu pratnju Tima Štimca. Za šminku modela bile su zaslužne vizažistice iz Kozmetičkog salona “NOAH” iz Malinske.

Chris Mršić živi i stvara na otoku Krku, u mjestu Brzac u kojem se i nalazi njegov novootvoreni modni atelje „HITOMO“. Dizajner Chris je nakon održane prve samostalne revije početkom lipnja ponovno pokazao svu raskoš svog talenta, prikazavši svoju kolekciju kroz kvalitetne materijale te bezgraničnu maštovitost u kombinacijama i umjetnički izričaj koji ne poznaje granice. Kada je u pitanju materijal, Chris uglavnom koristi prirodne materijale poput pamuka, lana i svile. Predstavljajući Chrisovu kolekciju, uz prisutne modele, modnom pistom prodefilirao je i jedini muški model Dominik Delić obučen u crni kaftan inspiriran samurajima.

Dizajnerica Mina Petra stvara priču o ljepoti hrvatske etnobaštine koja se temelji se na tradiciji ručnog rada, pletenja i vezenja. Njene kreacije inspirirane su narodnim nošnjama, a izrađene su od ručno tkanog lanenog platna i urešena cvjetnim motivima. Dio njene kolekcije je i narodna rukotvorina, ekološki i izvorni uporabni suvenir – ceker na kojem su povezani tradicijski uzori i motivi s modernim dizajnom.

Sudeći prema reakcijama prisutnih može se slobodno zaključiti kako je uspješno ispisana još jedna modna stranica kao spoj održivog, modernog, tradicionalnog i etno stila koja je zaokružila priču o spajanju umjetnosti i mode.

Tekst: Iris Bruketa

Fotografije: Kamp Glavotok

error: Content is protected !!