FOTO Luksuzni kruzer Emerald Azzura privlačio poglede u gradu Krku

Sa svojom dužinom od 110 metara, Emerald Azzura spada u manje kruzere, a zanimljiv je i podatak da tjedan dana krstarenja na ovom brodu stoji od 3000 dolara na više

Pažnju brojnih šetača i gostiju u gradu Krku ovoga je vikenda privlačio luksuzni kruzer, Emerald Azzura. Iako se na prvi pogled čini kao privatna jahta, ipak je riječ o kruzeru o kojem brine više od 60 članova posade, a plovi pod zastavom Bahama.

Emerald Azzura je novo plovilo u čijem su nastanku sudjelovale i hrvatske tvrtke, Yacht Design iz Trogira i tvrtka Cummins Adriatic iz Dugopolja, dok njime danas upravlja švicarska tvrtka Emerald Cruises u vlasništvu Australca Glena Moroneya, ujedno i osnivača Scenic Grupe.

Sa svojom dužinom od 110 metara, Emerald Azzura spada u manje kruzere, a zanimljiv je i podatak da tjedan dana krstarenja na ovom brodu stoji od 3000 dolara na više.

Na svom krstarenju Jadranom, Emerald Azzura među ostalim destinacijama dotiče i Dubrovnik, Šibenik, Krk te Zadar, što je ujedno i luka u koju je pristao nakon posjeta otoku Krku.

Foto: Filip Trinajstić

error: Content is protected !!