FOTO Krk Bike Adrenaline Story danas u Baški otvorio jedinstvenu krčku biciklističku priču

Svi koji su izdržali ovu zahtjevnu dionicu kao nagradu dobili su iznimno pitoreskne vidike, ali i  degustaciju žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine – domaćih šurlica na samom cilju.

Tridesetak prijavljenih biciklista danas je na Staroj rivi u Baški službeno otvorilo jedinstvenu krčku biciklističku priču, Krk Bike Story, adrenalinskom vožnjom nekim od najzahtjevnijih krčkih staza.

Krk Bike Adrenaline Story, kružna ruta Baška-Vrbnik-Baška, prva je u nizu bike priča s krčkim potpisom, koje će sljedećih tjedana “proći” veći dio otoka Krka. U izazovnom prvom dijelu biciklisti su se upoznali s prirodnim ljepotama krškog krajolika i prepoznatljivim povijesnim i gastronomskim pričama ovog dijela Krka. Duga 40 km, s 1000 visinskih metara uspona, kružna ruta vodila je od Stare rive u Baški, preko Mjesečevog platoa kroz polja žlahtine, sve do Vrbnika. Svi koji su izdržali ovu zahtjevnu dionicu kao nagradu dobili su iznimno pitoreskne vidike, ali i  degustaciju žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine – domaćih šurlica na samom cilju.

Drugi dan, nedjelja 06. lipnja, odnosno adrenaline i extreme dan rezerviran je za sve one željne uzbuđenja i potpunog doživljaja vožnje spustovima najpopularnijim otočnim trailovima. Zahvaljujući shuttle vozilima i uz iskusne vodiče te uz podršku lokalnih vozača i MTB entuzijasta iz BBK Mirakul, biciklistički entuzijasti će istražiti spustove koji kreću s Treskavca prema Puntu i Baški. Po povratku u Bašku čekat će ih vrijedne nagrade sponzora.

Sljedeći tjedan, u subotu 12. lipnja Krk Bike Story u Romantic verziji obuhvaća rutu od Malinske prema Portu, kroz maslinike i suhozide do Svetog Vida pa preko Sužana, Čižića, Jezera do Njivica i natrag do Malinske – ukupno 37 kilometara i 650 visinskih metara uspona. Nedjelja 13. lipnja rezervirana je za “Potragu za blagom Zlatnog otoka Krka”. Detalji su dostupni OVDJE, a kako je bilo na startu današnje Krk Bike Adrenaline Story u Baški, pogledajte u foto galeriji.

error: Content is protected !!