FOTO Evo kako će izgledati novouređeno dječje igralište u naselju Salatići

U znak poštivanja tradicije sačuvat će se i obnoviti i postojeće boćalište zajedno sa skladištem za boćarsku opremu

U proljeće ove godine, uz suglasnost Mjesnog odbora Vrh, a nastavno na inicijativu stanovnika Salatića, Grad Krk naručio je izradu projektnog rješenja za novo dječje igralište u naselju Salatići.

Nakon susreta voditelja Odsjeka za gospodarstvo Igora Hrasta i članova Mjesnog odbora Vrh, najprije je određena lokacija, zatim definiran budžet, ali i postavljen projektni zadatak temeljem kojeg bi novo igralište trebalo zadovoljiti potrebe djece različitih dobnih skupina, a po svojoj koncepciji postati jedno od najljepših koja se mogu pronaći u naseljima Grada Krka.

Sam projekt izradio je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Eda Hera u suradnji s djelatnicima Odsjeka za gospodarstvo, dok je posao uređenja i ugradnje dječjih igrala, nakon provedenog postupka nabave, dobila tvrtka Tome d.o.o. iz Omišlja, kojoj je bilo povjereno i opremanje sportske dvorane Osnovne škole Fran Krsto Frankopan.

Na lokaciji budućeg igrališta, što je razvidno iz priložene fotografske dokumentacije, mogu se uočiti boćalište, zapuštena dječja igrala i klupa u zaraslom okolišu ograđenom visokom hrđavom ogradom, pritom vapeći za osvježenjem.

Projektno rješenje novog igrališta tako podrazumijeva uređenje partera na solidnih 260 kvadrata duž kojeg će se ugraditi šest igrala sa sigurnosnim (EPDM) gumenim zonama, obične klupe i piknik klupe, koševi za otpad, nova ograda te po površini rasporediti riječni oblutak granulacije od 4 – 8 milimetara, dok će se u znak poštivanja tradicije sačuvati i obnoviti postojeće boćalište zajedno sa skladištem za boćarsku opremu. Dotrajale će se sprave, klupa i ograda ukloniti. Također, na ulazu u igralište montirat će se nova ograda s vratima kako bi se onemogućilo istrčavanje djece na obližnju prometnicu.

error: Content is protected !!