[FOTO] Dva dana zabave za cijelu obitelj: U ovogodišnjem Dadathlonu sudjelovalo čak 2000 posjetitelja

Dadathlon festival 2024 zatim se nastavio tijekom dva dana i privukao oko 2000 posjetitelja ne samo sa područja Primorsko-goranske županije već i iz Zagreba i Slovenije

Radost na ozarenim licima, uzbuđenje, adrenalin i na kraju ponos i osjećaj velikog uspjeha! Takve su se emocije ovog vikenda ispreplitale među morem plavih majica pod velikim crvenim Dadathlon startnim lukom u Puntu na otoku Krku. Prije nekoliko godina, Daddyhood Europe nije mogao niti zamisliti da će njihova ideja o utrci za tate i djecu naići na takav entuzijazam među očevima, majkama, djecom i širom zajednicom.

Dadathlon 2024 okupio je preko 700 nepokolebljivih trkača na simboličnoj 3-kilometarskoj stazi uz more, što tata, što male djece na romobilima, biciklicama, u kolicima, što starije dječice koja su možda po prvi puta otrčala tako dugačku dionicu,što entuzijastičnih mama. Bilo je tu hrabrih tata koji su trčali i sa po četvoro djece, kao i onih koji su nakon prvih 50m nosili i djecu i romobile na leđima. Svi do jednog nagrađeni su medaljama i bogatim startnim paketima jer brzina ovdje ne igra ulogu već povezivanje tate i djece i stvaranje zajedničkih uspomena.

Dadathlon festival 2024 zatim se nastavio tijekom dva dana i privukao oko 2000 posjetitelja ne samo sa područja Primorsko-goranske županije već i iz Zagreba i Slovenije. Festival je pružio obiteljima bogat program svakojakih sadržaja u režiji čak 20 udruga, klubova i organizacija s područja Krka, Rijeke i okolice. Od kreativnih, glazbenih, baletnih radionica, do robotike i znanstvenih pokusa pa sve do streličarenja, kampa preživljavanja u prirodi, karatea, sportskih poligona i mjerenja brzine trčanja, na festivalu sve je vrvjelo od aktivnosti koje je mnoštvo dobrovoljaca vodilo od srca.

Posebnost festivala činile su aktivnosti posebno dizajnirane za roditelje i djecu pa su se tako tate i djeca zajedno zagrijavali za utrku uz pomoć kineziologa Aktivne Hrvatske, a zajedno su i zamutili 1000 jaja i napravili gigantsku fritaju koja je sve nahranila! Sudionike su zabavljali Tata Slikovnica i Sebastian, Famozni cirkus Marka Klauna te DJ s krčkog legendarnog Velvet festivala. A osim toga, TZ Punat omogućio je posjetiteljima i dodatan sadržaj – MTB biciklijadu od 30km, obiteljsku biciklijadu i vođenu šetnju uz more.

Organizatori se zahvaljuju pokroviteljima Dadathlona, ponajprije suorganizatorima – Općini Punat, Turističkoj zajednici Punat, Gradu Krka i Primorsko-goranskoj županiji i tvrtkama La Roche Posay, Almagea, PIK Rijeka, PlusPlus, SelectBox, Unilever i Adluux. Događaj su potpomogle mnoge lokalne tvrtke svojim donacijama, a festival se ne bi mogao održati bez brojnih domaćih volontera uključujući članova udruge Srcem za Punat, Puntarske užance, Malonogometni klub Punat i učenika Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Punat.

 

error: Content is protected !!