FOTO Dio velike Adventure Race Croatia utrke održan i u gradu Krku

Nakon biciklističke i treking dionice, natjecatelji su iz Punta plivajući stigli na poluotok Prnibu te trčeći obišli staru gradsku jezgru grada Krka

Međunarodna pustolovna utrka Adventure Race Croatia stigla je i u grad Krk. Ovaj intenzivni test izdržljivosti ove se godine održava na području od Gorskog kotara do otoka Krka, u razdoblju od 16. do 22.5.2022., a služi kao kvalifikacijska utrka za Adventure Race World Series, koji će se održati u Paragvaju ovoga rujna.

Na ovogodišnji Adventure Race Croatia prijavljeno je 60-tak timova iz 25 zemalja, a ukupno obuhvaća 240 natjecatelja i 50-tak volontera koji će pratiti utrku.

Ova pustolovna utrka je kontrolirana simulacija preživljavanja u divljini, u kojoj timovi od četiri natjecatelja, od kojih barem jedan mora biti suprotnog spola, tijekom četiri dana pronalaze i savladavaju kontrolne točke na izuzetno zahtjevnoj dionici dugoj 550 km, s visinskom razlikom od 1000 metara. Glavne discipline utrke su trčanje, brdski biciklizam i kajak.

Nakon biciklističke i treking dionice, natjecatelji su iz Punta plivajući stigli na poluotok Prnibu te trčeći obišli staru gradsku jezgru grada Krka. Nakon preuzimanja kajaka na plaži Ježevac, doveslali su do otoka Plavnika i uputili se u smjeru otoka Cresa.

 

error: Content is protected !!