FOTO Dani Grada Krka: Acoustic Project, prva ekološka tržnica i subotnji đir rivom

U završnici programa proslave Dana Grada Krka, u subotu, 05. lipnja, u Galeriji Decumanus otvorena je i izložba фLц, mladog, ali globalno prepoznatog autora Filipa Custica

Nakon predstavljanja multimedijskog projekta Škoj ili ne?, 04. lipnja 2021. godine, na sam blagdan sv. Kvirina, program višednevne proslave Dana Grada Krka i Krčke biskupije, nastavljen je, sukladno tradiciji, najprije svečanom koncelebriranom svetom misom koju je u Krčkoj katedrali predvodio mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki.

Nakon misnog slavlja, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, na rivi i Veloj placi uslijedio je promenadni nastup 20-ak članova Kulturno-umjetničkog društva Vrh, i to kao svojevrsni uvod u koncert tijekom kojeg se Krčanima okupljenim na Trgu Kamplin, predstavio ansambl Acoustic Project.

U ovoj iznimnoj prigodi, članovi tog hvaljenog kolektiva izveli su atraktivan glazbeni program sastavljen od klasika argentinskog tanga, obrada jazz standarda te autorskih skladbi Dubravka Palanovića (Kamene zvijezde, Sjećam se Plavog trnaca; Drmeš; U očima led i sjaj; Za pjesmu volje nemam; Divlji tanac; Tvoji snovi) i Srdjana Berdovića (Četiri lita i četiri zime) inspiriranih hrvatskim folklorom.

U završnici programa proslave Dana Grada Krka, u subotu, 05. lipnja, u Galeriji Decumanus otvorena je i izložba фLц, mladog, ali globalno prepoznatog autora Filipa Custica.

Ove subote u Krku se ujedno održala i prva ovogodišnja ekološka tržnica u organizaciji udruge Progres, a u kojoj su sudjelovali OPG Matija Loboda, Bio dobrote – kmetija Žgajnar, OPG Sokić, OPG Brolich, OPG Mićić, OPG Prenc, OPG Borojević, SMID i OPG Krstičević.

Foto i izvor: Grad Krk/Bodulija.net

error: Content is protected !!