FOTO Akcija čišćenja plaža Dobrinjštine okupila je rekordan broj volontera. Bravo svima!

Od starih stolica preko gomile opušaka do neizbježnih zaštitnih maskica – u velikoj akciji čišćenja plaža na području Dobrinjštine našlo se svakakvog smeća odbačenog od strane neodgovornih ljudi. Srećom, onih odgovornih iz godinu u godinu sve je više, a kako nam je rekao direktor TZ-a Dobrinj Boris Latinović, ove godine se skupilo više od 90 volontera.

Mještani Čižića čistili su od Čižića do ulaza u Sulinj, mještani Klimna krenuli su iz centra, a KU Kataroška čistila je od ulaza na Sulinj do punte Sulinja. Ostali su krenuli se sa riva u Solinama i Šilu barkama do vanjskih plaža, oboružani vrećama za smeće i dobrom voljom. Rezultat nije izostao.

“Možda je do korone, ali nije bila strašna situacija na plažama. S druge strane, lani je bilo osamdesetak volontera, ove godine čak i više”, kaže Latinović. Dakle broj onih koji bacaju smeće pada, a onih koji čiste – raste, i zato je razloga za odlično raspoloženje po završetku akcije bilo više no dovoljno.

Tome je pripomogla i večera za sve sudionike, organizirana po završetku akcije na nogometnom igralištu u Klimnu.

Kao posebno šarmantni sudionici, večeri ali i eko akciji pridružila su se i dva prelijepa dalmatinera Gorana Pucarina, koji su pripomogli svojim vlasnicima u čišćenju uvale Petrine. Došapnuli su nam da su i prije dva mjeseca u vlastitom aranžmanu organizirali čišćenje istog mjesta, budući da se jednostavno nisu mogli pomiriti sa smećem na omiljenoj im plaži.

Složili smo se – bolje fino odgojeni psi na plažama, nego neodgojeni ljudi koji bacaju smeće.

Akcija čišćenja Plaža Dobrinjštine Okupila Je Rekordan Broj Volontera

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Foto: Goran Pucarin, Iva Lončarić Tićak, Martina Frka Milotić

error: Content is protected !!