FOTO 41 kubik smeća izvučen je iz krčkog podmorja. Pogledajte dobro ovu sliku, govori 1000 riječi

“Fotografija naše želve snimljena danas u Krku govori više od 1000 riječi! To nije fotografija neke udaljene zemlje.”

Čak 41 kubik smeća izvučen je iz krčkog podmorja i sa plaža u velikoj eko akciji čišćenja koja se danas u sklopu Morskih akcijskih dana održala na području luka Krk i Dunat, zahvaljujući Udruzi Tremen iz Malinske i članovima sedam ronilačkih klubova, predstavnika krčkog Športsko-ribolovnog društva Lovarata te mnogih drugih eko entuzijasta iz Hrvatske i svijeta. Ukupno je u akciji sudjelovalo više od 120 ronioca, koji su sakupili čak 16 kubika smeća na Dunatu te 25 kubika smeća u Krku.

Kao da velika količina smeća koja je zagađivala podmorje ne govori dovoljno, kao neslužbena maskota akcije i najglasnije upozorenje svima nametnula se sasvim spontano jedna želva, snimljena tijekom samog čišćenja.

“Službeno imamo i maskotu ovogodišnje akcije! Fotografija naše želve snimljena danas u Krku govori više od 1000 riječi! To nije fotografija neke udaljene zemlje. Ta jedna plastična slamka, čaša ili što već… ne pripada u moru – pažljivo odvajajte smeće!”, istaknuli su organizatori uz fotografiju morske kornjače koja je imala bliski susret sa plastičnim otpadom ondje gdje mu nikako nije mjesto.

Uz veliki pljesak svim uključenima, spomenimo još jednom sve koje su sudjelovali: Udruga Termen, Correct Diving, Diving Žužić, Diver Krk, Fun Diving, Styria Guenis Diving Center, Dive center Krk i BIOS 1 Krk u suradnji s Gradom Krkom, Županijskom lučkom upravom Krk i Lučkom kapetanijom, ispostavom Krk te uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svima uključenima na kraju akcije podijeljene su i prigodne zahvalnice, uz želju da se akcija ponovi i dogodine.

error: Content is protected !!