Dvoje novozaraženih na Krku, u županiji 32 nova slučaja koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od posljedica COVID-19 bolesti

U Primorsko-goranskoj županiji 32 je novooboljelih osoba, a 66 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ-a danas iznosi 776.

23 novooboljele osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 4 iz GK, po 2 s Liburnijskog područja i otoka Krka, te 1 s otoka Raba.

U skupini radno aktivnih stanovnika imamo 15 novooboljelih, 12 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 5 je osoba starijih od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 958 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 3.34%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 36. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi šest osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od posljedica COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan. Istoimeni udio je danas, zbog značajnijeg pada broja aktivnih slučajeva te manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba, nešto viši nego jučer i iznosi 4.63%.

error: Content is protected !!