Dvoje novozaraženih na Krku, u PGŽ-u 918 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo još troje ljudi, dvoje s prebivalištem u PGŽ-u te jedna iz Istarske županije

Na području PGŽ-a je 918 novooboljelih, a 694 su osobe ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao te iznosi 9441. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3457 uzoraka briseva, što čini udio od 26.55% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 627 novooboljelih osoba, 113 s Liburnijskog područja, 92 iz Gorskog kotara, 81 iz Crikveničko- vinodolske regije, tri s otoka Lošinja te dvije s otoka Krka. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 525, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 231 mlađim dobnim skupinama te 62 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se u odnosu na jučer povećao za četiri pacijenata i iznosi 106. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi sedam pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo još troje ljudi, dvoje s prebivalištem u PGŽ-u te jedna iz Istarske županije. Tako se ukupan broj umrlih osoba u PGŽ tijekom 5. epidemijskog vala kojeg projiciramo od 4. siječnja iznosi 22 osoba od čega su njih šest bile cijepljene, ali nijedna od njih nije primila tkz. booster dozu za pojačanje zaštitnog imunološkog odgovora.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je, zbog današnjeg ponovnog rasta broja aktivnih slučajeva, ali i manjeg rasta broja hospitaliziranih osoba, sličan jučerašnjem i iznosi 1.12%.

Covid-19 PGŽ – stanje 24.01.22.
error: Content is protected !!