Dvije novozaražene osobe na Krku, u PGŽ-u 31 novi slučaj koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-u Rijeka, nažalost, preminule tri osobe od COVID-19 bolesti s prebivalištem u PGŽ i jedna osoba iz Istre

U PGŽ-u je 31 novooboljela osoba, a 148 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva nastavio smanjivati, danas za 122 osobe i iznosi 2523. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 453 uzoraka briseva, što čini udio od 6.8% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Sedmodnevni prosjeci istoimenih udjela u proteklih nekoliko tjedana se u PGŽ kreću između 10% i 11% što govori o još uvijek visokoj transmisiji virusa u našoj populaciji.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena su 24 novooboljele osobe, tri iz Crikveničko- vinodolske regije, dvije s otoka Krka, te po jedna s Liburnijskog područja i sa otoka Lošinja. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 21, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 6 mlađim dobnim skupinama te 4 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas jednak jučerašnjem i iznosi 90. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 17 pacijenata, dakle jednaki broj i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-u Rijeka, nažalost, preminule tri osobe od COVID-19 bolesti s prebivalištem u PGŽ i jedna osoba iz Istre. Ukupno je tijekom 4. epidemijskog vala u PGŽ preminulo 243 osobe od kojih je 59 osoba bilo cijepljeno.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog današnjeg nastavka pada broja aktivnih slučajeva te stagnacije broja hospitaliziranih osoba i dalje stabilan i iznosi 3.56%.

Covid-19 PGŽ – stanje 25.12.21.
error: Content is protected !!