Dvije krčke ekipe među 400 biciklista izuzetno zahtjevne 4 Islands MTB utrke

“Na samom startu nastupit će oko 200 timova, od kojih je nekoliko bivših svjetskih prvaka, što pokazuje koliko je ova utrka narasla u svijetu etapnih MTB utrka. Sretno nam i pratite nas”, poručuje Nikola Radovčić

Uoči jedne od najzahtjevnijih biciklističkih utrka na našim prostorima, dvije krčke ekipe predale su prijavu i predstavljat će Zlatni otok na slavnoj – i izuzetno zahtjevnoj – 4 Islands utrci.

Riječ je o petodnevnoj etapnoj brdskoj biciklističkoj utrci čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Sudionici dolaze iz 40 različitih zemalja, a otok Krk će predstavljati Danijel Turčić i Nikola Radovčić za Krk outdoor team te Marko Glusac i Hrvoje Mudrovčić za Visit Baška team.

U 2024. godini, Kvarnerski otoci bit će domaćini 272 spektakularna kilometra brdskog biciklizma, a 6.210 metara uspona kroz pet dana nagovještava koliko je staza zahtjevna. Budući da 4 Islands ima prestižno priznanje biti dijelom serije Epic pod okriljem Ironman Group tim više je naglašen status događaja kao vrhunskog natjecanja u brdskom biciklizmu, pa će svaki sudionik morati zaraditi svoju medalju, kao i pravo na slavljeničko kupanje u povijesnoj luci na Rabu.

Zanimljivo je da se zemlje poput Švicarske, Južne Afrike i Njemačke ističu kao glavni doprinositelji, zajedno čineći 30% ukupnog broja sudionika, a više od 400 strastvenih vozača koji formiraju više od 200 timova, dovoljno govori o trajnoj privlačnosti i uzbuđenju koje okružuje 4 Islands MTB race. Također, moguće je natjecati se u više kategorija, što omogućuje natjecateljima različitih dobnih skupina utrkivati se rame uz rame s profesionalcima ovog sporta, a što ovu utrku čini posebnom.

“Napokon je došao i taj dan. 4 Islands je utrka koja se u Hrvatskoj održava 9. put po redu a zadnje dvije godine pod Ironman organizacijom u sklopu osam svjetskih utrka Epic Series. Sama utrka traje 5 dana i ove godine ćemo proći 272km sa 6210m uspona. Prvi dan se vozi prolog 12km sa 260m uspona gdje se na kraju gledaju naša prolazna vremena kako bi nas organizator znao podjeliti po startnim boksevima kako bi se izbjegla gužva na samom startu.

2 dan – stage 1 – Island Krk 72km – 1530m uspona
3 dan – stage 2 – Island Cres 84km – 1880m uspona
4 dan – stage 3 – Island Lošinj 39km – 900m uspona
5 dan – stage 4 – Island Rab 65km – 1640m uspona

Na samom startu nastupit će oko 200 timova, od kojih je nekoliko bivših svjetskih prvaka, što pokazuje koliko je ova utrka narasla u svijetu etapnih MTB utrka. Sretno nam i pratite nas”, poručuje Nikola Radovčić.

error: Content is protected !!