Večeras otvorenje 496. Krčkog sajma – Lovrečeve uz Knezove krčke Frankopane, Damira Halilića Hala i promenadne nastupe

Sajam predstavlja mjesto susreta i trgovanja tradicijskim proizvodima i rukotvorinama, a prema tome i mjesto prezentiranja ponude lokalnih proizvođača, ali i otočne kulturne i tradicijske baštine.

U svojoj tisućljetnoj povijesti, grad Krk uvijek je bio administrativno, političko i trgovačko središte čitavog otoka; grad u koji je žitelj dolazila trgovati, rješavati najrazličitija administrativna pitanja, ali i potražiti priliku za zabavom i opuštanjem.

Upravo na tim temeljima izgrađen je koncept Krčkog sajma – Lovrečeve, manifestacije koja sjedinjuje sajmeni dio s tradicijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima, a za koju predaja kaže da je nastala još u doba Knezova Krčkih Frankopana.

Bogat program Krčkog sajma, kojeg u novije vrijeme zajednički priređuju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk u suradnji s krčkim udrugama i ostalim partnerima, oduvijek je u naš grad privlačio brojne posjetitelje, a njegov se primarni cilj, tijekom stoljeća, nije mnogo mijenjao. Jer, danas, kao i nekada, sajam predstavlja mjesto susreta i trgovanja tradicijskim proizvodima i rukotvorinama, a prema tome i mjesto prezentiranja ponude lokalnih proizvođača, ali i otočne kulturne i tradicijske baštine.

Tradicija Krčkog sajma nastavlja se i ove, po mnogočemu izazovne 2020. godine, a njegovo 496. izdanje održat će se kao i dosad, 08., 09. i 10. kolovoza. Međutim, uz želju da se održi tradicija i posjetiteljima pruži kvalitetan i zabavan turistički doživljaj, poseban prioritet bit će sigurnost. Prema tome, ovogodišnje izdanje Krčkog sajma odvijat će se uz poštivanje propisanih mjera zaštite, što znači da će neke uobičajene aktivnosti, poput vatrometa ili većih koncerata, koje okupljaju značajniju publiku, izostati iz programa. Uz to, posjetitelji će biti zamoljeni da se pridržavaju svih aktualnih epidemioloških mjera, kako bi iskustvo Krčkoga sajma, kao i svake godine dosad, bilo što pozitivnije i stvorilo lijepa sjećanja!

Svečano otvorenje 496. Krčkog sajma održat će se 08. kolovoza na Trgu Kamplin uz performans Knezova Krčkih Frankopana, a koji će tijekom sva tri dana njegovog trajanja, svojim prisustvom na ulicama grada, pridonijeti oživljavanju duha prošlih vremena i običaja. Osim toga, posjetitelji će moći uživati i u nastupima Gradske glazbe Krk, folklornih društava s područja Grada Krka, otočnim klapama te manjim akustičnim koncertima na Trgu krčkih glagoljaša. Sajam će, nadalje, na pet različitih gradskih lokacija, predstaviti ponudu tradicionalnih i etno proizvoda, tj. proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka, ali i čitave Hrvatske.

 

Program 496. Krčkog sajma – Lovrečeve:

 

Subota, 08. kolovoza

20.30 – 21.00   Srednjovjekovna povorka Knezova krčkih Frankopana

21.00 – 21.30   Svečano otvaranje 496. Krčkog sajma uz koncert gitarističkog virtuoza Damira Halilića Hala na Trgu Kamplin

21.15 – 22.00   Promenadni nastupi Gradske glazbe Krk i Folklornog društva Poljica

22.00 – 24.00   Promenadni nastup Klape Zvonimir na Krčkoj rivi

22.00 – 24.00   Akustični koncert: Elephant in the Room na Trgu krčkih glagoljaša

Nedjelja, 09. kolovoza

20.45 – 21.15   Šetnja gradom Knezova Krčkih Frankopana

21.15 – 22.00   Promenadni nastup Gradske glazbe Krk i Kulturno-umjetničkog društva Vrh

22.00 – 24.00   Promenadni nastup Klape Rašketa na Krčkoj rivi

22.00 – 24.00   Akustični koncert: Good Stuff Trio na Trgu krčkih glagoljaša

 

Ponedjeljak, 10. kolovoza

20.45 – 21.15   Šetnja gradom Knezova Krčkih Frankopana

21.15 – 22.00   Promenadni nastupi Gradske glazbe Krk i Kulturnog društva Kornić

22.00 – 24.00   Promenadni nastup Klape Kaštadi na Krčkoj rivi

22.00 – 24.00   Akustični koncert: Love Runners Band na Trgu krčkih glagoljaša

error: Content is protected !!