Dom zdravlja Primorsko-goranske županije obnovio vozni park sanitetskog prijevoza

U Odjelu sanitetskog prijevoza, čije timove čine vozači i medicinske sestre/tehničari, trenutno radi više od 80 zaposlenika koji djeluju na lokacijama u Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu, Delnicama, Čabru i Vrbovskom

Odjel sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Primorsko-goranske županije bogatiji je za pet novih vozila ukupne vrijednosti 1.500.000,00 kn nabavljenih putem decentraliziranih sredstava Primorsko-goranske županije. Riječ je o vozilima Peugeot Boxer opremljenih za prijevoz pokretnih i nepokretnih pacijenata koji će prometovati na području cijele županije.

Ovime se nastavlja obnavljanje voznog parka Doma zdravlja PGŽ čija je prosječna starost do spomenute nabavke bila deset godina uz prosječno 250 tisuća prijeđenih kilometara. Primorsko-goranska županija i Dom zdravlja PGŽ i u ovoj će godini nastaviti s ulaganjem u kvalitetu sanitetskog prijevoza te se očekuje nabava novih deset vozila. Uz dodatnu kvalitetu prijevoza istovremeno će se ostvariti značajna ušteda u održavanju i servisiranju vozila.

Sanitetski prijevoz usluga je Doma zdravlja namijenjena nepokretnim i teško pokretnim osobama, kao i onima kojima zbog prirode bolesti nije preporučeno samostalno kretanje. Pacijent ostvaruje pravo na sanitetski prijevoz putem naloga izdanog od strane izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite ili zdravstvene ustanove iz koje se vrši prijevoz. Nalog se izdaje sukladno nacionalnom Pravilniku o sanitetskom prijevozu, 24 sata prije planiranog prijevoza, odnosno 48 sati pri relacijama dužim od 150 kilometara.

U Odjelu sanitetskog prijevoza, čije timove čine vozači i medicinske sestre/tehničari, trenutno radi više od 80 zaposlenika koji djeluju na lokacijama u Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu, Delnicama, Čabru i Vrbovskom. Rad saniteta je svakodnevan uz organizirani prijevoz tijekom poslijepodnevnih i noćnih sati. Mjesečno se sanitetskim prijevozom preveze prosječno oko 5.000 pacijenata u zdravstvene ustanove u županiji, ali i Hrvatskoj i inozemstvu. U vrijeme pandemije timovi sanitetskog prijevoza provode i zasebni prijevoz COVID pozitivnih bolesnika.

Dispečerski centar sanitetskog prijevoza Doma zdravlja PGŽ dostupan je putem idućih kontakata: 051 338-110 te sanitetskiprijevoz@domzdravlja-pgz.hr.

error: Content is protected !!