Baška, the place to beeee: “Ne budi ovca, budi crna ovca!”

Papci su očišćeni i izglancani, a runo je kovrčavije nego ikad. Sve je spremno za novo izdanje nezaobilaznog festivala Crna ovca u Baški 

I ove godine od 17. do 19. svibnja, festival Crna ovca vraća se u Bašku, pretvarajući je u centralno mjesto za ljubitelje janjetine, rock i jazz glazbe, sporta i bogate tradicijske baštine.

U glazbenom dijelu prvog dana festivala, nastupit će najtrofejniji dobitnik ovogodišnje nagrade Porin, Vojko V te popularni reperski duo iz Osijeka Krankšvester. Drugog dana, u subotu, pozornicu će zauzeti energična punk-blues-rock senzacija M.O.R.T. i kultni Psihomodo pop koji ove godine nastupima i novim albumom “Vjerujem u čuda” obilježava 40 godina uspješne karijere. Pored već uobičajenih rock poslastica, bit će tu i nastupi popularnih DJ-a, a Crna ovca i ove godine nastavlja s wine & jazz programom na kojem će nastupiti The Mystic Rose Ensemble i Tonči Grabušić quartet.

Ostatak programa nudi obilje različitog i iznimno atraktivnog sadržaja za sve crne ovčice koje dođu u Bašku. Posjetitelji će tako moći uživati u već tradicionalnom predavanju popularnog astronoma i znanstvenika Korada Korlevića, otvorit će se izložba slikara Predraga Todorovića i predstaviti knjiga Danijela Frke „Potonulo blago Jadrana“. Očekuje nas i jedriličarska regata Corinthia Cup – Memorijal Jure Vukasović, planinarske i biciklističke ture, obnova stoljetnih mrgara, zatim radionice filcanja vune, pisanja glagoljicom, natjecanje u boćanju i predstave za najmlađe.

Najbolje od svega? Svi događaji za su potpuno besplatni za posjetitelje!

Dok šetate ulicama Baške tražeći idealan program za sebe, osjetit ćete kako vas opojni mirisi bašćanske janjetine mame na svakom koraku. Domaća otočna janjetina ključan je element ovog jedinstvenog festivala te se u gastronomskom dijelu programa očekuje pripremljena na bezbroj načina.

Osim mlade janjetine s ražnja, posjetiteljima će se nuditi lešo janjetina, janjeći burgeri, janjeći žgvacet sa šurlicama, kalja, janjetina s graškom i mnogi drugi specijaliteti koje spremaju brojni ugostiteljski objekti u Baški.

Atraktivan trodnevni program festivala i ove će godine realizirati agencijski tim Studija Conex, koji festival organizira od njegovih početaka 2006. godine. Financijsku i svaku drugu podršku im pružaju domaćini Općina Baška, Turistička zajednica Općine Baška i zlatni sponzor festivala, Valamar Rivijera. Sve informacije o programu i smještaju su dostupne na internet stranici www.crnaovca.hr, a Crnu ovcu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

error: Content is protected !!