Bašćansko ljeto: Vatra, Picigin Fest i sjajan program za kraj srpnja

Kraj srpnja obiluje raznolikim događanjima Bašćanskoga ljeta, a u nastavku donosimo program za razdoblje do 30. srpnja 2023.

Koncert pod zvjezdanim nebom: Aleksi Jercog & prijatelji
21.7.2023. (petak) / 21 h / Bodulski vrt

U organizaciji Društva Sinjali i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Baška i ove će se godine održati atraktivan program pod zvjezdanim nebom.

U prekrasnom ambijentu Bodulskoga vrta, okruženi umirujućim mirisom mediteranskog bilja, posjetitelji će moći uživati u koncertu Ansambla Aleksi Jercog & prijatelji. Ovaj zanimljivi ansaml nastao je na tršćanskom Krasu početkom 2019. godine, u duhu prekogranične suradnje.Čine ga glazbenici s kulturnog područja između Trsta i Primorja, koje smo do sada poznavali kao članove raznih renomiranih glazbenih sastava. Svima im je zajednička ljubav prema izvornoj slovenskoj glazbi i manje poznatim skladbama iz narodno-zabavne riznice koje uvrštavaju u svoj koncertni program, koji uključuje i autorske skladbe članova ansambla.

Mali teatar u Baški: Lila
26.7.2023. (srijeda) / 20:30 h / Baška Beach Camping Resort

Kako bi ljubav prema maloj sceni prenijeli i na one najmlađe, uz mnogima omiljeni program Poznati glumci u Baški, koji se održava u suradnji s Baška Beach Camping Resortom by Valamar, održat će se i lutkarska predstava za djecu “Lila”, u istom ambijentu.

Predstava LiLa je autorski projekt Nine Sabo, glumice i klaunese u Udruzi Crveni Nosovi klaunovidoktori i Morane Dolenc, redateljice i lutkarice. Autorsku glazbu potpisuju Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava Meritas, vizual predstave, lutke i scenografiju izradila je Andreja Jandrečić, oblikovanje svjetala Marinko Radočaj, a fotografije potpisuje Marko Delić.

Vodeći se motom Manje je manje, a više je taman, LiLa želi potaknuti male gledatelje da širom otvorenih očiju promatraju sebe i svijet oko sebe, da se odvaže maštati i otputovati onkraj duge, baš kao što to čini i ona.

Predstava, u trajanju od 40 minuta, namijenjena je djeci od četiri godine nadalje.

Glazbene noći pod zvijezdama: Vatra Acoustic
28.7.2023. (petak) / 21 h / kompleks sv. Lucije, Jurandvor

U uvijek posebnom ambijentu kompleksa sv. Lucije u Jurandvoru, posjetitelji će moći doživjeti kako zvuči emotivna, strastvena i drugačija Vatra u svom akustičnom izdanju. Vatra je grupa koju ne treba posebno predstavljati – u vrhu su hrvatske glazbene scene preko dva desetljeća, iza njih je deset studijskih albuma, a njihove stare i nove hitove u Jurandvoru ćemo slušati u romantičnoj acoustic verziji.

Očekuje nas čarobna večer ispunjena odličnom glazbom i pozitivnom atmosferom, a izvrstan program bit će nadopunjen i dekorativnim scenografskim elementima te ponudom vrhunskih vina i osvježavajućih koktela koje je pripremila bašćanska Mošuna.

Picigin Fest 2023: Turnir u piciginu
29.7.2023. (subota) / 15 h / Vela plaža

Uvijek popularan i atraktivan (kako za natjecatelje, tako i za publiku!) Picigin Fest, održat će se u subotu, 29.7., na bašćanskoj Veloj plaži. Okupljanje ekipa kreće od 15h, a početak natjecanja planiran je u 16:30.

Zainteresirane ekipe od minimalno 4, a maksimalno 5 igrača, mogu se prijaviti putem obrasca https://forms.gle/LLHRk1NaV1Ti4HEJ6 ili osobno na dan turnira ukoliko ostane mjesta. Broj ekipa je ograničen. Kotizacija iznosi 5 eura po osobi, a sve prijavljene ekipe dobivaju službene majice turnira i bon za piće. Posebne bogate nagrade osigurane su za najbolje tri ekipe turnira, za najbolju petorku te najboljeg igrača/igračicu turnira, a po završetku za sve sudionike i gledatelje slijedi i party.

Picigin Fest Baška 2023. organizira se uz financijsku podršku Turističke zajednice općine Baška, a podupiru ga i brojne lokalne tvrtke i obrtnici.

Večeri klapske pjesme: Klapa Zvonimir
30.7.2023. (nedjelja) / 20:30 h / Palada i stari grad

Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa koje će ovo ljeto uljepšati nedjeljne Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške te tako obradovati namjerne ili slučajne prolaznike. Potaknuta ljubavi prema klapskom pjevanju i druženju, klapa Zvonimir osnovana je krajem 2005. godine u Baški, a danas broji šest članova. Na repertoaru klape pjesme su primorskog i dalmatinskog melosa pjevane a capella, kao i pjesme zabavnog sadržaja uz pratnju gitare i mandoline.

error: Content is protected !!