ANKETA Jesu li otočani sretni?

“Izračunat ćemo indeks sreće, pokazatelj koji se od 2012. godine izračunava u 150 zemalja svijeta. Istraživanje provodi poznata svjetska agencija Gallup, a koristi se metodologija koju su prihvatili Ujedinjeni narodi”

Prof. dr. Petar Filipić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu te prof. dr. Nenad Starc s Ekonomskog instituta u Zagrebu mole stanovnike svih hrvatskih otoka za sudjelovanje u novom anketnom istraživanju, s ciljem utvrđivanja indeksa sreće otočana.

“Obraćamo vam se s molbom za sudjelovanje u jednom neobičnom anketnom istraživanju: istražujemo jesu li otočanke i otočani sretni. Postavit ćemo vam nekoliko pitanja, a kad nam pošaljete odgovore, izračunat ćemo indeks sreće, pokazatelj koji se od 2012. godine izračunava u 150 zemalja svijeta. Istraživanje provodi poznata svjetska agencija Gallup, a koristi se metodologija koju su prihvatili Ujedinjeni narodi.”

Riječ je o kratkoj, jednostavnoj, ali metodološki dobro razrađenoj anketi za čije ispunjavanje je potrebno svega dvije do tri minute.
U anketi je potrebno navesti godinu rođenja, otok na kojem živite te zaokružiti broj koji najbliže pokazuje vaš (prosječni) osjećaj sreće na skali od 1 do 10. Anketu se može ispuniti na platformi Survey Monkey Nakon što odgovorite, kliknite Učinjeno.

“I na kraju, još jedna molba, važnija od ostalih. Znamo da starije otočanke i otočani ne koriste e-mail i ne služe se internetom. Stoga molimo da, ako ikako možete, odvojite malo slobodnog vremena i budete anketari, onakvi kakvi su nas obilazili prije interneta. Da zapitate otočanke i otočane oko sebe, prvenstveno one starije, jesu li sretni. “Naputak anketarima“ s istim pitanjima možete preuzeti na web stranici Općine Omišalj”, OVDJE.

Tako prikupljene odgovore prepišite u e-mail poruku i proslijedite na adrese: filipic@efst.hr i nstarc@eizg.hr ili pošaljite poštom na adresu: Prof. dr. Petar Filipić, Spinutska 4, 21000 SPLIT.

error: Content is protected !!