Advent u Malinskoj: Glazba, frite, kuhano vino i zimsko kupanje na Silvestrovo!

Djed Božićnjak u Malinsku stiže barkom na vesla, slijedi Jesenska biciklijada, koncerti, radionice i ispraćaj stare godine kupanjem u moru za najhrabrije

Adventsko vrijeme i u Malinsku je donijelo bogat program na nizu lokacija, caffea i restorana, uz glazbu, druženje, sport – pa čak i silvestarski ispraćaj Stare godine – kupanjem u moru!

Advent u Malinskoj započinje već ovog vikenda, uz blagdanski ugođaju na više lokacija na kojima ćete moći zapjevati i zaplesati te ugrijati se uz kuhano vino i prigodnu adventsku gastro ponudu. Za topli adventski ugođaj pobrinuli su se Maita’i bar, King’S Caffe pub, „Pirate Bay“ beach bar, Bracera Coffee & Wine bar i Caffe bar „Kapo“. Navedene lokacije moći ćete prepoznati i po bijelim adventskim kućicama na kojima ćete se uz bogatu gastro adventsku ponudu moći ugrijati uz kuhano vino po promotivnoj cijeni od 9,00 kn/ 2 dcl. Za dobru atmosferu kroz dva adventska vikenda pobrinuti će se klapa „Intriga“, „Trio Asi“, te „Trio Bajs“.

U petak 17.12.2021. u 10:30 sati na trgu u Malinskoj djeca iz malinskarskog vrtića okitit će mala božićna drvca te dočekati Djeda Božićnjaka koji nam ovom prilikom nakon dugog i napornog puta stiže u Malinsku drvenom barkom na vesla! Svi prisutni imat će prilike slikati se s djedicom u prigodno ukrašenoj adventskoj kućici te se osladiti uz frite i čaj.

Jesenska biciklijada, mali jedriličari, koncert i zimsko kupanje

“U subotu, 18.12. u 9:00 sati svi ljubitelji rekreacije moći će se priključiti na 12. Jesenskoj biciklijadi kojom ispraćujemo zadnje dane jeseni na dva kotača. Sve sudionike očekuju okrijepe te zasluženi ručak u konobi „Nino“. Pozivamo sve rekreativce da sa sobom ponesu i prigodne adventske rekvizite, te ukrase svoje bicikle”, kažu iz TZ-a Općine Malinska-Dubašnica.

U 12:00 sati najmlađi članovi Jedriličarskog kluba Malinska u klasi optimist zaplovit će valom u sklopu cjelogodišnje škole jedrenja sa kapama djeda Božićnjaka, te dodatno obogatiti blagdanski ugođaj.

U četvrtak, 30.12.2021. u 18:30 sati na rasporedu je tradicionalni božićno – novogodišnji koncert u župnoj crkvi sv. Apolinara u Bogovićima. Tradicionalne adventske napjeve izvesti će Lora Pavletić (mezzosopran), Kristian Marušić (tenor), te Nada Matošević Orešković (klavir).

“U petak, 31.12.2021. u 11:00 sati na plaži Rupa po prvi put u Malinskoj održat će se silvestarsko kupanje u moru. Dokazano je da cjelogodišnje kupanje u moru pogoduje općem tjelesnom zdravlju, stoga pozivamo sve dovoljno hrabre kupače da nam se pridruže i odlično se zabave. Sve kupače očekuje prigodna topla okrijepa u Caffe baru „Kapo“ u kojem ćemo zajedno ispratiti posljednjih 12 sati 2021. godine”, pozivaju iz TZ-a.

Radionice u Kući dubašljanske baštine

Udruga Termen pobrinula se za kreativni dio adventa, stoga će Kuća dubašljanske baštine u Bogovićima ove zime ugostiti četvrto izdanje izložbe „Pogled na likovno stvaralaštvo otoka Krka“ pod vodstvom Ivana Cara u kojoj već tradicionalno sudjeluju umjetnici sa cijelog otoka Krka. Izložba će se otvoriti u subotu, 11.12.2021. u 16:00 sati te će biti otvorena do nedjelje 19.12.2021. Također će se 18. i 19.12. u 16 sati (subota i nedjelja) u Kući dubašljanske baštine održati besplatna radionica „Oslikaj svoju božićnu kuglicu“ za roditelje i djecu te sve zainteresirane pod vodstvom akademske slikarice Eve Meštrović i diplomiranog slikara Ivana Cara.

“Pozivamo Vas da stvorite lijepe uspomene i unikatne božićne kuglice kojima ćete ukrasiti svoj bor. Radionica će trajati 90 min, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail udruga.termen@gmail.com ili na br: 099 345 91 80 (Ivan Car) Prostor će biti grijan”, napominju organizatori.

U terminu od 10.-24.12. u hotelu Malin održavaju se i tradicionalni „Dani bakalara“ u restoranu Royal gdje je moguće probati više od 20 vrsta jela od ove plemenite ribe, te ujedno i odabrati doček Nove godine za cijelu obitelj.

Tijekom čitavog adventa u centru Malinske u pojedinim ugostiteljskim objektima sprema se i glazba uživo, tematski pub kvizovi i još mnogo iznenađenja za sve generacije.

Čitav program donosimo u nastavku.

 

error: Content is protected !!