Advent u Krku: Stiže Šajeta i pokloni sv. Nikole!

Po završetku podjele poklona, u 19 sati na rasporedu je i koncert Šajete,  jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih predstavnika ča-vala

Sveti Nikola zbog lošeg vremena nažalost u Krk ipak nije stigao morskim putem, kako je to bilo planirano – ali to ne znači da neće darivati krčke mališane.

Danas, 6. prosinca od 15 do 18 sati u polukupoli ispod koprivića održat će se najavljena podjela poklon-paketa mališanima od jedne do sedam godina koji nisu obuhvaćeni podjelom u školama. Pokloni se preuzimaju uz obavezno predočenje pozivnice koja je ranije poslana na adresu na kojoj je dijete prijavljeno.

Po završetku podjele poklona, u 19 sati na rasporedu je i koncert Šajete,  jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih predstavnika ča-vala. Sve posjetitelje i ovoga puta očekuje i pet adventskih kućica s tradicionalnim adventskim jelima poput kobasica, kupusa, kuhanog bunceka, kuhane šunke re raznih vrsta hamburgera, cheeseburgera i hot doga, ali i tradicionalna jela otoka poput kiselice sa suhim mesom i kobasicom, janjećeg drobčića ili sendviča s domaćim sirom i namazom od skute. Naravno, tu su i slatke delicije: fritule, pita od skute, presnac i topli čokoladni muffini sa šlagom, kao i crno i bijelo kuhano vino, kuhani gin, kuhani rum punč, zimski kokteli te topla čokolada i čajevi.

Program se nastavlja u petak, 9. prosinca koncertom grupe insula, a čitav program Adventa u Krku dostupan je OVDJE.

 

error: Content is protected !!