Afterjob konferencija “Žene od A do Z” okupila fantastične žene i poslala snažne poruke

Konferencija je organizirana uz podršku Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavod za javno zdravstvo PGŽ-a te Turističke zajednice Kvarnera te Jadran Galenskog laboratorija

Povodom mjeseca posvećenog ženskom zdravlju, „ružičastog listopada“, u konferencijskoj dvorani hotela Keight Opatija održana je treća After Job konferencija „Žene od A do Z“. Ova je manifestacija okupila žene iz cijele Primorsko-goranske županije, uključujući istaknute stručnjakinje koje obnašaju važne funkcije u različitim društvenim sektorima.

Konferencija je organizirana uz podršku Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavod za javno zdravstvo PGŽ-a te Turističke zajednice Kvarnera te Jadran Galenskog laboratorija, a za organizaciju su se pobrinule četiri prijateljice: Ermina Duraj, Marija Mažar, Jana Bubnič Arčanin i Maja Uremović.

Novo „afterjob“ ruho konferencije pokazalo se kao pun pogodak. Briga o sebi provlačila se kroz sve segmente ispunjenog poslijepodneva, a kao light motiv svih segmenata konferencije provukla se snaga ženskog prijateljstva.

Konferencija je obuhvatila brojne teme vezane za žensko zdravlje uz poseban naglasak na izazove s kojima se suočavaju žene u tri faze života, adolescenciji, periodu majčinstva, odnosno trudnoće i porode te perimenopauze i menopauze. Središnji dio događanja bila je panel-rasprava, moderirana od strane Ermine Duraj, ugledne komunikacijske stručnjakinje. Sudjelovale su renomirane stručnjakinje iz područja medicine, psihologije, nutricionizma i kineziologije, uključujući liječnice Alenku Brozinu i Sanju Lazarić, profesoricu nutricionizma Gretu Krešić, psihologinje Ivu Brozičević Dragičević i Dainu Udovichich Corelli, te kineziologinju Mateu Knez.

U raspravi su istaknuti problemi koje društvene mreže i mediji nameću mladim djevojkama, a posebno je naglašena potreba za ljubavlju prema sebi, bez obzira na vanjske pritiske i nametnute trendove izgleda, odnosno ženske ljepote. Važno je raditi na sebi, pronaći vrijeme za teme koje su nam važne, za obitelj, prijateljice i prijateljstvo koje je važno u jačanju mentalnog zdravlja, važno je voditi računa o pravilnoj ishrani, o tjelesnoj kondiciji i brinuti se o svom izgledu na način da osluškujemo promjene u svom tijelu i pratimo svoje godine koristeći savjete stručnjaka koji se brinu za zdravlje i ljepotu. Panelistice su zajednički poručile: „Volite sebe kakve god da jeste jer upravo takve kakve jeste, najljepše ste na svijetu“.

Konferencija je imala i humanitarni karakter, pri čemu je najveći dio sredstava prikupljenih kotizacijom usmjeren pomoći Sigurnoj kući za žene i djecu. Voditeljica Sigurne kuće, Željka Frković, zahvalila je svim sudionicama i organizatoricama istaknuvši važnost zajedništva i međusobne podrške među ženama.

Ova inspirativna konferencija, koja se održala simbolično na Svjetski dan osmijeha, pružila je ženama iz Primorsko-goranske županije priliku za umrežavanje, razmjenu iskustava i poticanje pozitivnih promjena u društvu. Naša zajednica nastavlja raditi na osnaživanju žena i promicanju zdravlja, s ciljem stvaranja bolje budućnosti za sve.

U drugom dijelu konferencije kroz svoj Stilueta talk Marija Mažar intervjuirala je Maju Šimunić i Anamariju Hauptfeld Schweitzer, vrhunske menadžerice u turizmu, uspješne žene koje uz posao povezuje i prijateljstvo. Poseban dio konferencije bio je druženje uz book caffe s poznatom riječkom književnicom Gordanom Brkić Žagar koja je dobar dio svoje karijere radila i kao novinarka, a koja je nedavno objavila svoj prvi roman »Ne-taknuti listovi gline«. S njom je razgovarala glavna urednica Radio Korza Jana Bubnič Arčanin.

Na After job konferenciji “Žene od A do Z” i jedan je muškarac svojim predavanjem izazvao veliku pažnju. Riječ je o poznatom treneru soft and skills vještina Davoru Bilmanu koji je sa svojim predavanjem “Skener osobosti”, s naglaskom na žensko prijateljstvo, posebno zainteresirao publiku.

Glazbeni gosti na konferenciji bili su Sergej Božić i Slađana Čolović. Uspješan glazbenik nedavno je izdao svoj prvi samostalni singl pod nazivom “Neke duše” što je proslavio zajedno sa sudionicama After job konferencije “Žene od A do Z”.
Pjesme koje hrane dušu i zajedništvo najljepše su zaključili konferenciju koja donosi nove perspektive i energiju koja povezuje.

Dok vješto balansiraju ulogama i zadacima, žene često u žurbi današnjice zaborave na ono najbitnije – na sebe. Imati vremena za svoj mir, svoje zdravlje, svoje prijateljice, svoja zadovoljstva ne smije biti luksuz već dio rutine.
U trenu kad na to zaboravite, podsjetit će vas konferencija „Žene od A do Z“ o kojoj se pričalo danima prije održavanja i pričat će se mjesecima poslije održavanja, taman do idućeg izdanja koje je najavljeno za 28. ožujak 2025.

FOTO: Novi list

error: Content is protected !!