Galerija Decumanus: Besplatno stručno vodstvo izložbom Od Oceana do zaljeva Prirodoslovnog muzeja Rijeka

Izložba Od Oceana do zaljeva otvorena je sve do 24. listopada, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 18.00 do 20.00 sati

Prvo stručno vodstvo izložbom Od Oceana do zaljeva Prirodoslovnog muzeja Rijeka postavljenom u krčkoj Galeriji Decumanus bit će organizirano u četvrtak, 10. listopada 2024. godine, s početkom u 19.00 sati, a održat će ga autorica izložbe Nadia Dunato Pejnović, viša muzejska kustosica geologinja-paleontologinja.

Izložba Od oceana do zaljeva prikazuje odabrane trenutke iz prošlosti nastanka i razvoja Jadranskog bazena, odnosno posjetitelje provodi kroz buran razvoj i raznolik život njegove gotovo 200 milijuna godina duge geološke prošlosti. Jadran, najljepši zaljev Mediterana, smješten između planinskih lanaca Alpi, Apenina i Dinarida, ostatak je velikog, bogato razvedenog oceana Tethys. O jednom od najvećih ikad postojećih oceana svjedoče fosilni ostaci i tragovi različitih organizama koji su živjeli u određenom geološkom vremenu. Namjera ove izložbe stoga je educirati sve njezine posjetitelje o posebnostima Jadranskog mora i životu u njemu, njegovoj prošlosti i sadašnjosti te potaknuti na razmišljanje o njegovoj i našoj budućnosti.

Izložba Od Oceana do zaljeva otvorena je sve do 24. listopada, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 18.00 do 20.00 sati.

error: Content is protected !!