Na novi petogodišnji mandat ravnateljicom Dječjeg vrtića Katarina Frankopan imenovana Irena Žic-Orlić

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Katarina Frankopan je 02. rujna utvrdilo prijedlog odluke da se za ravnateljicu ustanove imenuje upravo Irena Žic-Orlić

Tijekom razmatranja tema Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslovena 136. sastanku Kolegija u Gradu Krku, prihvaćen je prijedlog Odluke o imenovanju ravnateljice predškolske ustanove Grad Krk, Dječji vrtić Katarina Frankopan. Sukladno odluci, ravnateljicom je na novi petogodišnji mandat imenovana Irena Žic-Orlić iz Punta, sveučilišna magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, s time da joj mandat započinje teći od 20. prosinca ove godine.

Naime, temeljem Zakona o ustanovama, Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju te Statuta Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, 31. srpnja ove godine, donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice. Natječaj je bio otvoren između 16. i 26. kolovoza, a prilikom otvaranja natječajne dokumentacije utvrđeno je da je pravovremeno zaprimljena jedna prijava koja ispunjava sve natječajem propisane uvjete, i to ona prethodno spomenute kandidatkinje.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Katarina Frankopan tako je 02. rujna utvrdilo prijedlog odluke da se za ravnateljicu ustanove imenuje upravo Irena Žic-Orlić. Prema Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, u dječjem vrtiću u kojem je osnivač jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ravnatelja/icu imenuje izvršno tijelo osnivača na prijedlog Upravnog vijeća ustanove.

Izvor: Grad Krk

 

 

error: Content is protected !!