Grad Krk: Prihvaćen glavni projekt uređenja dječjeg igrališta i parka za pse na predjelu Sv. Lucija

S obzirom da se ovdje radi o investiciji procijenjenoj na 648.338,75 eura, njezina će se realizacija, najvjerojatnije, odvijati u fazama

U uredu gradonačelnika Grada Krka, 01. listopada održan je 136. sastanak Kolegija, a tom je prilikom prezentiran i prihvaćen Glavni (građevinski) projekt uređenja zelene površine – dječjeg igrališta i parka za pse na predjelu Sv. Lucija u gradu Krku.

Projekt potpisuje Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Edo Hero iz Rijeke, a njime je planirana izgradnja dječjeg igrališta sa spravama, dječjeg igrališta za vožnju bicikli i romobila (pump track), staze za trčanje te uređenje parka za pse i javne zelene površine uz zadržavanje postojećeg vrijednog raslinja. Na dijelovima igrališta planira se postaviti ograda s vratima kako bi se onemogućio nesmetan izlaz djece na obližnju prometnicu.

Slobodne površine namjeravaju se hortikulturno obraditi, a dječje igralište izvesti lijevanom gumom. Sva komunalna oprema postavljala bi se izvan koridora pješačke površine, dok bi se igrala pozicionirala tako da se njihove sigurnosne zone međusobno ne preklapaju.

Zona namijenjena parku za pse okružena je visokom ogradom i obogaćena nekolicinom sprava za trening i vježbu pasa.

S obzirom da se ovdje radi o investiciji procijenjenoj na 648.338,75 eura, njezina će se realizacija, najvjerojatnije, odvijati u fazama, u više proračunskih godina.

error: Content is protected !!