Besplatan prijevoz za onkološke bolesnike s područja općine Omišalj

Kako bi stanovnicima općine i njihovim obiteljima olakšali ionako teške trenutke, Općina Omišalj pokrenula je program besplatnog prijevoza onkoloških bolesnika na terapiju koji je sufinanciran od strane Primorsko-goranske županije i realiziran u suradnji s KBC-om Rijeka, Klinikom za tumore

Općina Omišalj započela je s organizacijom besplatnog prijevoza onkoloških pacijenata koji žive na području općine Omišalj, a kako bi se olakšao njihov odlazak na radioterapiju i kemoterapiju.

Dio sredstava osiguran je prijavom na Javni poziv Primorsko-goranske županije za sufinanciranje programa prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju, a ukupno je za ovu namjenu do kraja godine Proračunom Općine Omišalj predviđeno pet tisuća eura.

Pravo na korištenje ove besplatne usluge imaju svi onkološki pacijenti – stanovnici općine Omišalj i to od kućnog ulaza do ulaza u KBC Rijeka (Klinike za tumore) i natrag, a prijevoz je osiguran, ako pacijent za to ima potrebu i za osobu u pratnji. Uslugu prijevoza obavljat će trgovačko društvo Olivari d.o.o. odabrano u postupku jednostavne nabave, a temeljem popisa koji će im, zavisno od potreba dostavljati Općina Omišalj. Predbilježbe se vrše u Upravnom odjelu Općine Omišalj na broj telefona: 661-978 ili e-mailom na adresu: irena.veljacic@omisalj.hr

Sastavni dio liječenja malignih bolesti je dugotrajna i mukotrpna terapija, a osobama koje su podvrgnute kemoterapiji često je problem samostalno upravljati vozilom, ali i sama organizacija prijevoza. Kako bi stanovnicima općine i njihovim obiteljima olakšali ionako teške trenutke, Općina Omišalj pokrenula je program besplatnog prijevoza onkoloških bolesnika na terapiju koji je sufinanciran od strane Primorsko-goranske županije i realiziran u suradnji s KBC-om Rijeka, Klinikom za tumore.

error: Content is protected !!