“Grad po mjeri građana”: DNK – Lista za Krk predstavila program s kojim izlazi na izbore

“Fokus našeg angažmana je na radu u Gradskom vijeću Grada Krka i realizaciji našeg programa. Sigurni smo da sve to možemo ostvariti, imajući na umu u tijeku svakog planiranja, raspravljanja, razvijanja i izvođenja uvijek isto ključno pitanje – da li od svega toga grad i građani imaju koristi i koje su potencijalne štete?”

O gradovima po mjeri građana često slušamo, ali rijetko uistinu na njih nailazimo. Dinko Jakovljević, Jovana Čutul, Zoran Morožin, Milojka Mršić, Dejan Ilijić, Pave Bajčić, Ema Makarun, Zlatko Herić, Dorotea Čeperić, Dalibor jurina, Iris Radivoj, Milena Debrunner i David Mrakovčić odlučni su uspjeti u ovoj misiji, ističu u predstavljanju programa DNK – Liste za Krk s kojim izlaze na predstojeće izbore.

Radi se o 13 kandidata za vijeće Grada Krka na čelu s Dinkom Jakovljevićem kao nositeljem liste. Za one koji vole brojke ili im numeričko iskazivanje kompetencija jasnije dočarava sliku, listu su prikazali i na ovaj način:

85% visokoobrazovanih
85% zaposlenih u privatnom sektoru
69% sudjelovalo ili sudjeluje u nekom vidu društvenog angažmana (Turističko vijeće, Mjesni odbori, Savjet mladih i Gradski odbori)
61% se bavi nekim vidom turizma ili ugostiteljstva
46% žena
15% zaposlenih u javnom sektoru

Navedeni tim odlučio je udružiti snage kako bi pokrenuli pozitivne trendove u svome gradu. Pametnim upravljanjem i malim koracima spremni su ostvariti stalni napredak u cilju stvaranja grada po mjeri građana. Kako ističu, žele im biti na usluzi te u suradnji s njima stvarati bolje sutra za sve mještane!

“Mi smo skupina različitih pojedinaca koji svojim znanjima i sposobnostima žele pridonijeti razvoju grada bez kalkulacija i računica, uz stalnu komunikaciju, kao produžena ruka građana. Sukladno tome, naš cilj je isključivo podizanje kvalitete života naših stanovnika i lokalno djelovanje. Ono što nas je povezalo je što smo malim koracima sustavno unaprijeđivali svoje živote i razvijali svoje karijere te iste principe želimo primijeniti i na grad, smatramo da je konstantni trud i rad način za postizanje ciljeva. S druge strane različitost u afinitetima, znanju i talentima obogaćuje nas i daje širinu perspektive u zajedničkom ostvarenju cilja; funkcionalno unaprijeđenje naše sredine uz poštivanje njene autentičnosti”, kažu iz DNK liste.

“Na ovim izborima, pošto nismo istaknuli kandidata za gradnonačelničku poziciju, ne podržavamo ni jednog kandidata za gradonačelnika, kao niti pojedine županijske liste. Neka svatko procijeni sukladno istaknutim programima i planovima koji ih kandidat najbolje predstavlja. Naš cilj je kroz djelovanje u gradskom vijeću pokušati dobronamjerno, napredno i konstruktivno utjecati na gradsku politiku i razvoj grada, bez obaveza prema ikome ili ičemu, bez kompromisa i bez kalkulacija. Voljni smo konstruktivno surađivati sa svima koji dijele želju za realizacijom projekata koji su u našem programu i drugih projekata/programa koji su na korist građanima Grada Krka.

Cilj nam je rast i razvoj Grada Krka i svih naselja: Bajčići, Brozići, Brusići, Brzac, Glavotok, Kapovci, Kornić, Kosići, Krk, Lakmartin, Linardići, Milohnići, Muraj, Nenadići, Pinezići, Poljica, Salatići, Skrpčići, Vrh i Žgaljići prilagoditi potrebama lokalnog stanovništva”, napominju iz DNK-a.

“Razvoj grada potrebno je podrediti potrebama građana. U cilju realizacije velikih stvari, ponekad nam male stvari promaknu. Umjesto velikih skokova preferiramo male korake koji nas sigurno nose naprijed. Često se donose Planovi, Strategije, Vizije i Misije koji predviđaju ostvarenje grandioznog cilja da bi naknadno shvatili da vrijeme prolazi, a veliki projekti postaju preveliki. Predlažemo drugačiji pristup. Postepeno i odgovorno provođenje donesenih velikih strategija malenim, ali sigurnim koracima. Trebamo sigurnu i pouzdanu infrastrukturu, društvenu i gospodarsku, trebamo zdrave temelje za održivi razvoj i dobar život. Svjesni smo razvoja grada Krka tokom godina, ali i prostora koji nudi velike mogućnosti napretka”, zaključuju iz Liste te nastavljaju:

“Zalažemo se za ubrzani postupak rješavanja problema s dječjim vrtićem i razvijanjem sportskog centra. Želimo da se našim sugrađanima poboljša kvaliteta života razvojem zelene i pješačke infrastrukture. Bitna nam je sigurnost ljudi i smatramo da se prometna sigurnost mora poboljšati, pogotovo u naseljima. Namjera nam je djelovati u pravcu zaustavljanja daljeg odumiranja jednog od naših najvrijednijih ressursa, starog grada, kroz aktivnu komunikaciju sa stanovnicima i poduzetnicima koju u njemu žive i djeluju.”

DNK – Lista za Krk u svojem je programu posebno dotakla i poduzetništvo i izazove koje ono nosi.

“Grad smo koji ima velik broj privatnih poduzeća, a poduzetnici se bore s manjkom i previsokim cijenama poslovnih prostora te je potrebno staviti u funkciju planirane gospodarske zone za razvoj poduzetništva. Posebno bitnim smatramo ulaganja u područjima gdje postoji potreba za proširenjem postojeće ili izgradnjom nove poduzetničke infrastrukture poput poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora, poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova. Takva infrastruktura će na lokalnoj odnosno regionalnoj razini doprinijeti poboljšanju dostupnosti poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzećima u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima”, napominju iz DNK-a te zaključuju:

“Za kraj želimo dodati da je fokus našeg angažmana na radu u Gradskom vijeću Grada Krka i realizaciji našeg programa. Sigurni smo da sve to možemo ostvariti, imajući na umu u tijeku svakog planiranja, raspravljanja, razvijanja i izvođenja uvijek isto ključno pitanje – da li od svega toga grad i građani imaju koristi i koje su potencijalne štete?”

error: Content is protected !!