7 novozaraženih na Krku, u županiji 53 nova slučaja koronavirusa

Nažalost, nakon četiri uzastopna dana bez smrtnih ishoda u KBC-u su preminule dvije osobe od COVID-19 bolesti.

U Primorsko-goranskoj županiji danas su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 76 osoba je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti i dalje je u padu, trenutno je taj broj 653 osoba. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 544 uzoraka.

Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 9,7 posto. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata je u odnosu na jučer smanjen za 11 budući se na bolničkom liječenju nalazi 61 osoba. Na respiratoru su 4 osobe. Nažalost, nakon četiri uzastopna dana bez smrtnih ishoda u KBC-u su preminule dvije osobe od COVID-19 bolesti.

Ukupno je do danas u PGŽ procijepljeno 4777 ljudi. Među njima je 2826 zdravstvenih djelatnika, 1434 korisnika i djelatnika socijalnih ustanova te 517 kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina.

Od ukupnog broja procijepljenih osoba drugom je dozom cijepljeno njih 392 i to od početka ovog tjedna kako je i predviđeno kalendarom cijepljenja.

error: Content is protected !!