7. Baška rožica: festival cvijeća vraća se u Bašku

Od 21. do 23. travnja, Baška će ponovo oživjeti u živim bojama raznolikog cvijeća. Sedmi po redu bašćanski festival cvijeća održat će se na već poznatoj lokaciji, parku između hotela Corinthia i Atrium Residence Baška, a sadržavat će edukativne, kulturne, kreativne, izložbene, ekološke i prodajne komponente

Na sajmu će se predstaviti proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske, osiguravajući tako veliku mogućnost izbora za svačiji ukus i potrebe – sadnice cvijeća, ukrasno i začinsko bilje, aromatično bilje, lončanice – dakle svo bilje kojim se uređuju okućnice i vrtovi u pripremi za turističku sezonu. Uz bogatu ponudu raznovrsnog ukrasnog cvijeća i bilja, sami proizvođači izvor su svekolikog znanja i korisnih savjeta o uzgoju cvijeća i uređenju okoliša, kako za znalce, tako i za one koji tek započinju sa svojim cvjetnim aktivnostima. S obzirom na to da svaku sadnicu prate od najranijeg stadija, ne propustite priliku od njih saznati sve tajne uspješnog uzgoja, iz prve ruke.

Već tradicionalno, festival cvijeća službeno će otvoriti najmlađi sudionici, pjesmom i plesom slaveći proljeće. U petak svojim pljeskom podržite nastup mlađe folklorne skupine KD “Šoto”, polaznike DV “Katarina Frankopan” Baška i školskog zbora OŠ “Fran Krsto Frankopan” Baška, a potom razgledajte i izložbu likovnih radova učenika 1. – 4. razreda.

Dok odrasli odabiru nove cvjetne ukrase za svoje domove, najmlađi će biti u kreativnom raspoloženju, razvijajući pritom ekološku svijest i ljubav prema prirodi. U subotu ih tako očekuje slikarska radionica “Dih mora”, pod vodstvom akademske umjetnice i učiteljice Klare Rabenseifner Miljević. Ova kreativna radionica za druženje i likovnu kulturu, u kojoj će polaznici naučiti nešto o likovnim tehnikama, ali i recikliranju te prirodnim pronađenim materijalima, zbog ograničenog broja sudionika održat će se u dva termina, kako bi svi zainteresirani mališani imali priliku sudjelovati.

U popodnevnim satima slijedi ekološka radionica izrade cvjetova od recikliranog materijala, pod vodstvom kreativnog dvojica Roka Pečarića i Franciske Gluhak. Nedjelja je rezervirana za cvjetnu radionicu izrade vjenčića za glavu, od kombinacije mediteranskog bilja i svježeg cvijeća, pod vodstvom međunarodne cvjetne dizajnerice Christine Cianci Žerić.

Kako svoju kreativnu stranu ne bi izražavali samo najmlađi, ove godine organizirane su i radionice za odrasle. Slikarske radionice Art&Cheers, pod vodstvom akademskih umjetnica Zorice Andrić i Josipe Baljak, namijenjene su svima onima koji se žele zabaviti, uživati u dobrom društvu, kreativnom stvaranju i pozitivnoj atmosferi.

Sate zabave, opuštanja, ali i posvećivanja kreativnim izazovima, polaznicima će osigurati Srebrni studio iz Rijeke, uz stručno vodstvo akademske slikarice. Radionice Art&Cheers osmišljene su kao edukativna slikarska zabava, koja uključuje slikanje akrilnim bojama na platnu u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, uz stručno vodstvo po principu “korak po korak” i čašu vina, koja će pružiti dozu opuštanja vašoj slikarskoj avanturi. Kao lajtmotiv radionica izabrano je, naravno, cvijeće.

Art&Cheers radionice održat će se u petak, 21. travnja i subotu, 22. travnja, od 18 do 21 sat, na adresi Kralja Zvonimira 114, Galerija Zvonimir pri Turističkoj zajednici općine Baška.

Radionica je besplatna za sve sudionike, prethodno znanje nije potrebno. Organizatori osiguravaju sve materijale potrebne za sudjelovanje (slikarsko platno i akrilne boje). Zbog ograničenog broja polaznika, sudjelovanje u ovome programu potrebno je prethodno najaviti e-mailom na info@visitbaska.hr ili telefonom na +385 (0)51 856 817.

Kao i svih godina do sada, cilj Baške rožice, koju organiziraju Turistička zajednica općine Baška i Udruga Projekt, je poticanje mještana na uređenje okućnica i balkona i širenje svijesti o utjecaju hortikulturnog uređenja na privlačnost destinacije. Upravo će iz tog razloga sajam cvijeća, koji svake godine privuče mnoštvo posjetitelja koji traže inspiraciju za uređenje svoga doma i okućnice, biti dostupan tijekom čitavog festivala, od petka do nedjelje.

Za pravodobne informacije i obavijesti pratite i Facebook stranicu Visit Baška i Facebook event Baška rožica.

error: Content is protected !!