66. Ljetne priredbe: Predstave Na kavici u podne i Puffi u šumi te koncert ansambla Percussion Club

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041

Nastavak kazališnog programa 66. Ljetnih priredbi donosi novu predstavu Teatra Gavran, komediju Na kavici u podne, koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u ponedjeljak, 01. kolovoza 2022. godine, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn.

Na Kavici u podne iznimno je topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin, a koji su karakterno bitno različiti. Autor teksta i redatelj je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu, koji nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija Sladoled i Pivo, u kojima tematizira odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, ovom predstavom koja se žanrovski teško može svesti samo na komediju ili dramu, uvjerljivo oslikava odnos majke i sina koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života. Ova nježna priča donosi prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu između 1988. i 2019. godine.
U predstavi, koja je svoju premijeru, na Danima Teatra Gavran u Klovićevim dvorima u Zagrebu, imala 27. lipnja ove godine, glume Mladena Gavran i Vedran Komerički. Dramaturginja je Dina Vukelić, a izvršna producentica Maja Šegota. Izbor scenografije odradio je Jakov Gavran, a izbor kostima Đurđa Janeš.

Miro Gavran hrvatski je književnik čija su djela prevedena na više od 40 jezika. Po njegovim je literarnim predlošcima postavljeno više od 400 kazališnih premijera diljem svijeta, a što ih je vidjelo više od četiri milijuna ljudi. Gavran je najvjerojatnije i jedini živući dramatičar kome su u čak pet zemlja posvećeni kazališni festivali na kojima se izvode predstave nastale isključivo prema njegovim djelima.

Predstava za djecu Puffi u šumi (3+), Kazališna družina Smješko

Treći ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Puffi u šumi (3+) nastala u produkciji Kazališne družine Smješko iz Zagreba, održat će se u srijedu, 03. kolovoza 2022. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 20.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn.

Ova predstava ujedno je i mali mjuzikl za djecu, a govori o simpatičnom psiću Puffiju koji se izgubio u šumi te potom krenuo u potragu za svojom vlasnicom – Djevojčicom, dok i ona njega traži… Puffi putem doživljava brojne zgode i nezgode praćene plesom i pjesmom te upoznaje smiješnog Zeca, smotanog Vepra i ponosnog Vuka koji će mu pomoći da pronađe Djevojčicu, ali i put kući. Ako ste voljeli Ježevu kućicu, voljet ćete i ovu razigranu predstavu jer uvelike podsjeća baš na jednu od najomiljenijih priča svih generacija.

U predstavi čiju režiju potpisuje Mirta Zečević, glume Korana Ugrina, Veronika Mach i Filip Lugarić, dok je koreografija djelo Ivane Boban, scenografija Irene Kraljić, kostimografija i lutke Nede Vuković, a glazba Damira Šimunovića. Dakle, originalni tekst, odlična glazba, sjajne glumačke izvedbe i kostimi, razlog su više zašto vrijedi pogledati ovu zanimljivu kazališnu igru.

Percussion Club Project – pulsAtion

Nastavak glazbenog programa 66. Ljetnih priredbi, u četvrtak, 04. kolovoza 2022. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, donosi koncert ansambla međunarodnog sastava – Percussion Club Project. Ulaz je slobodan.

Glazbenim segmentom ovogodišnjeg festivala, kojeg možemo predstaviti geslom Darovi glazbe kroz vrijeme, zvuk i glas, obuhvaćeno je deset koncerata raspoređenih u tri cjeline, s time da je prva, Darovi glazbe kroz vrijeme, donijela presjek glazbenih tradicija i stilova u rasponu od srednjovjekovne glazbe, preko svjetovne renesansne glazbe – frottola, pa sve do inovativnih glazbenih slogova baroka i rokokoa. Drugom cjelinom, Darovi glazbe kroz glas predstavit će se suradnje vrhunskih instrumentalista i vokalista, a trećom, Darovi glazbe kroz zvuk ansambli i glazbeni kolektivi posvećeni sviranju neobičnijih instrumenata, s time da ovo uzbudljivo poglavlje otvara upravo Percussion Club Project.

Ovaj glazbeni kolektiv u kojem sviraju Ivana Kuljerić Bilić (Hrvatska), Nikola Krbanyevitch (Srbija/Francuska), Luis Camacho Montealegre (Španjolska) i Francesco Mazzoleni (Italija), u sklopu programa nazvanog pulsAtion, izvest će skladbe različitih autora kao što su Srđan Dedić, Witold Lutosławski, Gueorgui Obretenov i Simeon Serafimov, Gipsy Kings, Astor Piazzolla, Arturo Márquez, Pat Metheny, Tigran Hamasyan, Rodrigo y Gabriela… međusobno povezane nitima virtuoznosti i pulsirajuće životne energije, s time da su inspiraciju za ovo jedinstveno glazbeno putovanje pronašli u radosti muziciranja i izvornoj snazi glazbe. Vibracije materijala poput drva, metala i membrane, pretvoreni u najraznovrsnije udaraljkaške instrumente, kadre su stvoriti sasvim neočekivanu interakciju glazbenih boja, što znači da će dobro poznate melodije i ritmovi ovog puta zazvučati na posve nov, svjež i neočekivan način.

Percussion Club Project predstavlja platformu koja je ujedinila četiri vrsna udaraljkaša s dinamičnim međunarodnim karijerama, i to s ciljem da publici predstave atraktivne i raznovrsne programe, uz čitavu paletu udaraljkaških instrumenata. Nakon izvrsno prihvaćenog debija na prošlogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama, kreirali su program pulsAtion koji donosi presjek stilova od klasične glazbe, preko etna, pa sve do zavodljivih latino melodija, jazza i rocka.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.

error: Content is protected !!