66. Ljetne priredbe: Autorska monodrama Dejt glumice Sandre Silađev

Olivera Živković osjeća se kao dama, usidjelica, raspuštenica, pa čak i kao udovica mada joj nije nitko preminuo. Izluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima među ljubavnicima u 21. stoljeću. Smatra kako ne traži puno od života, samo ono najbazičnije što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – pronalazak srodne duše

U dramski dio 66. Ljetnih priredbi uvodi popularna autorska monodrama Dejt glumice Sandre Silađev koja će se održati u četvrtak, 30. lipnja 2022. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) u gradu Krku, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 100,00 kn. Predstava, zbog specifične retorike, nije namijenjena maloljetnim osobama.

Sandra Silađev u ulozi je srednjovječne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, ali njezin se dejt ne pojavljuje.

Olivera, dakle, čeka: koga ili što? A publika, pritom, iščekuje hoće li Olivera: saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza, otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav, shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala, doznati jesu li kafići prilagođeni potrebama osoba s invaliditetom, dokučiti je li svijet sigurno mjesto za tinejdžerke, spoznati je li bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica te naučiti kako samohrana majka u isto vrijeme doji bebu i ide na posao…

Olivera Živković osjeća se kao dama, usidjelica, raspuštenica, pa čak i kao udovica mada joj nije nitko preminuo. Izluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima među ljubavnicima u 21. stoljeću. Smatra kako ne traži puno od života, samo ono najbazičnije što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – pronalazak srodne duše. Ima li je, uopće, za Oliveru u ovom svijetu? Ili barem na Internetu?

Publika će biti u prilici pratiti tijek Oliverinih misli, ali, također, i pomoći u odgovorima na neka od pitanja tijekom specijalnog Q&A epiloga.
Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.

error: Content is protected !!