6 novozaraženih danas na Krku, u PGŽ-u ukupno 391 novi slučaj koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-Rijeka, nažalost, preminule još 2 osobe od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je danas 391 novooboljela osoba, a 233 osoba je ozdravilo. Tako je broj aktivnih slučajeva danas 3096. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1851 uzorak briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka i danas sličan jučerašnjem i iznosi 21.23%.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena 252 je novooboljelih osoba, 85 iz Gorskog kotara, 30 s Liburnijskog područja, 11 s Lošinja, šest s otoka Krka, te po tri iz Crikveničko-vinodolske regije, otoka Raba i otoka Cresa.

Najveći broj novooboljelih, njih 205, dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika, 151 novooboljela osoba iz mlađih dobnih skupina, dok su 37 iz skupine starijih od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je i danas porastao za tri pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 97. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se, kao i jučer, nalazi 10 pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-Rijeka, nažalost, preminule još 2 osobe od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitalizacija ostao relativno stabilan te iznosi 3.13%.

error: Content is protected !!