30 dama iz cijele PGŽ prve degustirale novitete vrbničke Kuće vina Ivan Katunar

Posebnost ove Degustacije bila su tri noviteta Kuće vina Ivan Katunar koje su prve imale čast kušati članice udruge Žene za otok, ujedno i suorganizatorice ovog događanja, te njihove gošće iz Rijeke i okolice te Gorskog kotara

Više od 30 dama iz cijele Primorsko-goranske županije okupilo se ovoga tjedna na druženju i degustaciji u Kući vina Ivan Katunar u Vrbniku. U predivnom prostoru vinarije degustaciju je vodila Egle Katunar koja je kao prava vinska dama prenijela veliki dio svoga znanja i ljubavi prema vinu na sve sudionice. Titulu vinske dame Egle je dobila na viteškoj svečanosti akreditacije i intronizacije u Svetvinčentu 9. listopada 2021.

Posebnost ove Degustacije bila su tri noviteta Kuće vina Ivan Katunar koje su prve imale čast kušati članice udruge Žene za otok, ujedno i suorganizatorice ovog događanja, te njihove gošće iz Rijeke i okolice te Gorskog kotara.

Nove zvijezde vinske ponude su:

  • Žlahtina Single Vineyard Selection, vino je proizvedeno od probranog grožđa s položaja Mestinjak. Macerirano 24 sata i odležano 12 mjeseci u drvenoj bačvi. Zlatno žute boje, harmoničnog uravnoteženog tijela, kremoznog završetka na nepcu. Berba 2020, vrhunsko suho bijelo vino.
  • Žlahtina Ambra, jantarno vino šest mjeseci macerirano na kožici. Umjerenih kiselina, harmonično, mekane strukture i prepoznatljive jantarne boje. Dozrijeva u barrique bačvama 16-18 mjeseci. Berba 2018.
  • Merlot, vino rubin crvene boje, macerirano 14 dana i odnjegovano 12 mjeseci u barrique bačvama. Uravnoteženog tijela, ugodnih kiselina. Meki zreli tanini daju vinu dodatnu dimenziju i finu glatku teksturu. Berba 2019.

Predsjednica udruge Žene za otok Jovana Čutul ovom prilikom domaćici je darovala Krčku škatulu, paket proizvoda 5 krčkih brendova ručno rađenih proizvoda. Krčka škatula sadrži loptice od reciklirane ovčje vune za perilicu i sušilicu by Blue sheep; prirodni sapun, piling vrećicu i stalak od maslinovog drveta by Lavandin; suvenir s puderastom keramikom i samoniklim biljem otoka Krka te welcome privjesnicu by G-art workshop i ilustriranu razglednicu by Tamara Travaš, kao i aromatizirane soli by Adorable .

“Drago nam je okupiti ovakav broj sposobnih i dragih žena iz cijele županije te pokazati što sve znaju i mogu naše otočke žene. Naša udruga broji već 30-ak aktivnih poduzetnica, svakim danom nas je sve više i drago nam je što nas i žene izvan otoka sve više posjećuju i prate naše aktivnosti. Zahvaljujemo divnoj Egle Katunar i njezinoj obitelji što su nas ugostili i pružili jedno divno iskustvo za sva osjetila. Svakako pozivamo svih da posjete Vrbnik i Kuću vina Ivan Katunar jer upravo voženje ture koje radi Egle su dodatna vrijednost koja zaokružuje priču o vinu i Vrbniku”, prenosi nam Jovana Čutul.

error: Content is protected !!