29 novozaraženih na Krku, u PGŽ-u 338 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka od COVID-19 bolesti je nažalost umrla jedna cijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ

U PGŽ-u je 338 novooboljelih, a 345 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2039. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1133 uzoraka briseva što čini udio od 29.83% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 213 novooboljelih osoba, 46 sa liburnijskog područja, 32 sa crikveničko-vinodolske rivijere, 29 s otoka Krka, 9 sa otoka Lošinja, 7 s otoka Cresa te po jedan sa otoka Raba i Gorskog kotara.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 209, pripadaju radno aktivnoj populaciji, 90 mlađim dobnim skupinama, te 39 starijim od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 53. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze 4 pacijenta što je jedan pacijent više nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka od COVID-19 bolesti je nažalost umrla jedna cijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ, čime se ukupan broj umrlih osoba tijekom V epidemijskog vala povećao na 95 od čega je njih 28 bilo cijepljeno.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog pada broja aktivnih slučajeva i stagnacije broja hospitaliziranih osoba i dalje stabilan te iznosi 2.59%.

error: Content is protected !!