270 trkača iz 11 europskih zemalja ove subote stiže na Malinska Trail

Sportskih i zabavnih manifestacija na području Malinska-Dubašnice neće nedostajati ni u ostatku studenog i prosinca, pa se produžetak uspješne posezone očekuje i u tradicionalno “mršavijim” jesenskim i zimskim mjesecima

U Malinskoj ove subote starta Malinska Trail, utrka u kojoj će sudjelovati 270 trkača iz svih dijelova Europe, na posljednjoj etapi iznimno popularnog Kvarner Traila.

Nakon zahtjevnih Hahlića, Risnjaka, i Učke, trkači će svoj posljednji trail za kraj sezone odraditi na nešto manje zahtjevnoj utrci od 24 kilometra, s manjim visinskim razlikama i uvijek atraktivnim stazama uz more i kroz šumu. Upravo prirodna raznolikost Dubašnice idealna je podloga za ljubitelje traila i sporta uopće, a da je interes za ovu utrku izniman svjedoči i činjenica da neki od trkača ove godine nisu uspjeli osigurati svoj startni broj.

“Ove smo godine limitirali broj sudionika na 270 trkača, iako je interes bio i daleko veći. Morali smo odbiti nekih 40 – 50 prijavljenih. Ovo je zadnja utrka u serijalu Kvarner trails i ujedno najlakša, a po završetku u Malinskoj će biti podijeljene i nagrade cijelog serijala”, kaže Daniel Manzoni, direktor Turističke zajednica Malinska-Dubašnica.

“Vremenska prognoza najavljuje kišu, ali riječ je o trkačima koje loši vremenski uvjeti ne mogu omesti. To su internacionalni sportaši pa osim hrvatskih imamo i sudionike iz Italije, Slovenije, Danske, Norveške, Češke, Austrije, Velike Britanije, Švedske, Mađarske, Španjolske i Njemačke”, ističe Manzoni.

Kvaliteta Kvarner Trailsa dodatno je potvrđena i uvrštenjem Risnjak i Učka Traila u prestižni Golden Trail World Series, čije grand finale 11 najboljih muškaraca i žena iz cijeloga svijeta ove godine trče u Argentini na utrci K42 Patagonia.

Loše vrijeme preselilo je subotnji start i cilj Malinska Traila u hotel Malin, u kojem odsjeda i većina trkača. Koliko su ovakvi događaji važni za posezonu u Malinskoj svjedoči i podatak da je trail u kombinaciji s programom “Smijeh nije grijeh” hotel Malin ispunio do posljednjeg mjesta, pa se za vikend pred nama tražio i krevet više.

Kako nam je najavio direktor TZ-a Daniel Manzoni, sportskih i zabavnih manifestacija na području Malinska-Dubašnice neće nedostajati ni u ostatku studenog i prosinca, pa se produžetak uspješne posezone očekuje i u tradicionalno “mršavijim” jesenskim i zimskim mjesecima.

error: Content is protected !!