26-godišnjakinja u Malinskoj ukrala novčanik pa podignula i potrošila više od 8000 kuna

Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela krađe i računalne prijevare 26-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Krk proveli su kriminalistička istraživanja nad dvije osobe koje se sumnjiče za krađe novčanika.

U prvom slučaju osumnjičen je 57-godišnji hrvatski državljanin koji je sredinom prosinca prošle godine u središtu Rijeke otuđio novčanik kojeg je dostavljač ostavio na pultu. Otuđeni novčanik je naknadno pronađen, ali bez novca, osobnih isprava, bankovnih kartica i drugih stvari u njemu. Kaznenim djelom oštećen je 56-godišnji hrvatski državljanin za oko 8.600 kuna, a osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen  nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo krađe.

U drugom slučaju osumnjičena je 26-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine koja je u siječnju ove godine na području Malinske otuđila novčanik  u vlasništvu 47-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine. Potom je, koristeći bankovnu karticu i PIN broj pronađen u novčaniku, u više navrata podizala novac i kupovala razne predmete oštetivši vlasnicu za oko 8.600 kuna. U sklopu kriminalističkog istraživanja kod osumnjičene je pronađen novčanik i 8.000 kuna koji su vraćeni vlasnici. Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela krađe i računalne prijevare 26-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

error: Content is protected !!