2 tate, 2 dvogodišnjaka, 7 dana, 200 km: Ova ekipa sljedećeg tjedna kreće na hrabru Daddyhood avanturu po Krku

Osnivači organizacije, Šveđanin Thomas sa svojim 2-godišnjim sinom te Marino porijeklom s otoka Krka sa svojom 2-godišnjom kćerkom, planiraju obići čitavi otok Krk u 7 dana i to vlastitim pogonom te sve to dokumentirati kroz film

Daddyhood Europe je neprofitna organizacija koja ima za cilj podizanje svijesti o važnosti aktivnog očinstva i ravnopravnog roditeljstva diljem Europe. Nakon uspješnih Dadathlon utrka u 2021 koje su okupile 400 tata iz 24 zemlje diljem svijeta, krajem kolovoza odvija se najnoviji projekt ove organizacije, pustolovina “Daddyhood adventure – Island of Krk” za čiju izradu organizatori trenutno prikupljaju financijska sredstva kroz sponzorstva i donacije.

Osnivači organizacije, Šveđanin Thomas sa svojim 2-godišnjim sinom te Marino porijeklom s otoka Krka sa svojom 2-godišnjom kćerkom, planiraju obići čitavi otok Krk u 7 dana i to vlastitim pogonom te sve to dokumentirati kroz film. Čine to kako bi inspirirali očeve diljem svijeta na aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece te osvjestili o problemima u društvu koji ih trenutno u tome sprječavaju.

“U fazi smo detaljnog planiranja rute oko otoka Krka pri čemu nas najviše zaokuplja kako učiniti ovo neobično putovanje čim zanimljivijim našim dvogodišnjacima, kako osigurati da im na putu bude ugodno i veselo, da otkrivaju zajedno s nama prirodu i čari kampiranja i bicikliranja, da se putem zdravo i pravilno hranimo i spavamo u dobrim uvjetima, bez obzira na ograničenja kakva nam putovanje biciklama i hodanjem predstavlja. Imat ćemo tim podrške koji će nas pratiti i olakšati nam prijevoz svih potrepština kako bi se mi mogli koncentrirati na animiranje naših malih istraživača”, podijelio je Marino Manzoni, suosnivač Daddyhood Europe organizacije.

“Kao tate s kratkim ali značajnim iskustvom od dvije godine, navikli smo se nositi sa uspavljivanjima, hranjenjima, izletima, pelenama, prehladama, ali ovo je druga dimenzija, moramo misliti na sve njihove kao i naše potrebe, a pritom još i pokušati uživati u svemu i snimiti našu poruku koja će otputovati u svijet. Mame su nam u planiranju velika podrška ali na samoj avanturi njih ćemo pustiti kod kuće kako bi zbilja pokazali da u ovoj velikoj odgovornosti uživamo i s njom se dobro nosimo”, kazao je Thomas Pickelner, inicijator organizacije.

Kako bi se ovaj poduhvat mogao zabilježiti na filmu, potrebna su stanovita financijska sredstva. Financijsku podršku već su iskazale turističke zajednice na otoku Krku i nekolica lokalnih tvrtki, a započela je i crowdfunding kampanja na Indiegogo platformi kojom se prikuplja iznos od 25,000kn za fimsku produkciju i operativne troškove. Marino i Thomas zahvalni su za svaku i najmanju podršku ovom projektu jer time njihova hvalevrijedna inicijativa dobiva vjetar u leđa.

DaddyHood Adventure popratite na društvenim mrežama Daddyhood Europe organizacije gdje će uskoro biti objavljena i ruta po otoku Krku po danima. Zainteresirani tate moći će se tako priključiti sa svojom djecom na određenim dionicama i tako podržati avanturiste.

error: Content is protected !!