19 akcija, 86 volontera: Danas starta veliki volonterski projekt “72 sata bez kompromisa”

Dogovoreno je 19 akcija na različitim lokacijama, a većina njih se odvija u subotu u Krku.
Nakon višemjesečnih priprema za projekt “72 sata bez kompromisa” na Krku, stigao je dan za njegovu realizaciju. Na projekt se prijavilo 86 mladih i beskompromisnih volontera.
“Uključili smo se i u inicijativu HBK “Zagrlimo starije pjesmom” te će danas u 17 sati klapa Zvonimir pjevati ispred Doma za starije osobe “Mali Kartec” u Krku. Za sve ostale otvorenje projekta je u 19 sati svetom misom koju predvodi biskup Ivica Petanjak u katedrali u Krku. Nakon mise slijedi podjela majica i volonterskih akcija volonterima”, kažu organizatori.
U petak i subotu se odvijaju radne, ekološke i socijalne volonterske akcije koje su dogovorene s različitim ustanovama, odnosno udrugama. Dogovoreno je 19 akcija na različitim lokacijama, a većina njih se odvija u subotu u Krku. Nakon akcija u subotu predviđen je ručak za sve volontere, a u nedjelju projekt zatvaramo svetom misom u katedrali u 10 sati koju predvodi krčki župnik vlč. Anton Valković.
Neke od akcija u subotu prijepodne su u Krku akcija u biskupijskom Caritasu, dvije akcije u Domu za starije osobe “Mali Kartec”, u DV u Malinskoj, u DV na Vrhu, u DV u Puntu (kod Karmelićanki) te kod Njivica akcija u Udruzi “Moj prijatelj”.
error: Content is protected !!