18 stranaca kažnjeno zbog glisiranja uz obalu

“Pomorska policija će i nadalje pojačano nadzirati sigurnost prometa na moru te pozivamo nautičare da se radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba pridržavaju propisa”

Tijekom ovog tjedna,  posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 18 prekršaja nedozvoljenog glisiranja.

Tako je na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u nedozvoljenom glisiranju zatečeno devet državljana Njemačke, troje Italije, dvoje Slovenije te po jedan državljanin Austrije i Mađarske. Spomenuti su zatečeni u akvatoriju Krka, Lošinja, Raba i Crikvenice. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika svima koji su nedozvoljeno glisirali izrečene su novčane kazne.

U jednom slučaju, u uvali Kovčanje, u lošinjskom akvatoriju dvoje državljana Austrije zatečeno je u nedozvoljenom ribolovu. Spomenuti su obavljali ribolov podvodnom puškom, noću u razdoblju od zalaska do izlaska sunca, odnosno kada je to zabranjeno. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu izdani su im prekršajni nalozi na iznos od 5000 kuna i 500 kuna troškova postupka.

“Pomorska policija će i nadalje pojačano nadzirati sigurnost prometa na moru te pozivamo nautičare da radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru. Isto tako, pozivamo i kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale. Podsjećamo i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone”, ističu iz policije.

error: Content is protected !!