15 kandidata iz PGŽ-a natječe se za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, i Krk ima svoje uzdanice

Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva

Čak 15 kandidata iz Primorsko-goranske županije ove se godine natječe za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award, a nekoliko kandidata je i sa otoka Krka. Komisija Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” ovih je dana posjetila i evaluirala prijavljene kandidate, a da se ruralni turizam razvija u dobrom smjeru pokazuje i veliki broj prijavljenih iz ove županije. Dodjela nagrade održat će se od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija,  vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.

U Primorsko-goranskoj županiji kandidirani su OPG Gršković Jasminka, Mirta d.o.o., Camino Krk, Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, TZO Matulji – One su hodile, Udruga Brsečki Česan, Kaubojsko selo Roswell, Posjetiteljski centar Stara Sušica, Suza TB d.o.o., Medun Fest, Udruženje Vina Kvarner, KTD Fužine – Ispraćaj stare, doček nove godine u podne, Etno hotel Balatura, OPG Villa Plasa i OPG Patricija Rumac.

error: Content is protected !!