1 novozaraženi na Krku, u PGŽ-u nastavlja padati ukupni broj aktivnih slučajeva COVID-a

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula jedna necijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ

U PGŽ-u je 216 novooboljelih, a 316 osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2600. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1075 uzoraka briseva što čini udio od 20.08% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 134 novooboljelih osoba, 29 s otoka Raba, 23 sa Liburnijskog područja, 13 sa Crikveničko-vinodolske rivijere, 8 s otoka Lošinja, 7 s otoka Cresa, te po 1 s otoka Krka i Gorskog kotara.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 127, pripadaju radno aktivnoj populaciji, 70 mlađim dobnim skupinama, te 19 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas smanjio za 4 osoba u odnosu na jučer te iznosi 58. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 1 pacijent. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula jedna necijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva te pada hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 2.23%.

error: Content is protected !!