​Otkrivena grupa kradljivaca koji su na Krku, Opatiji i širem riječkom području počinili 18 krađa

Policija je za šestero osumnjičenika utvrdila da su u razdoblju od rujna prošle godine do veljače ove godine na području Kukuljanova, Krka, Opatije i Rijeke počinili 17 kaznenih djela krađe te jednu razbojničku krađu

Nakon višemjesečnog i opsežnog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske dovršena je kriminalistička obrada nad sedmero hrvatskih državljana od kojih je jedan maloljetnik, a zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Policija je za šestero osumnjičenika utvrdila da su u razdoblju od rujna prošle godine do veljače ove godine na području Kukuljanova, Krka, Opatije i Rijeke počinili 17 kaznenih djela krađe te jednu razbojničku krađu.

U većini događaja su otuđeni parfemi u trgovinama, a u dva događaja iz trgovina je ukradena i obuća te torbice, dok su u ostala dva događaja prehrambeni proizvodi. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 11 700 eura, a oštećene su tri trgovačke tvrtke sa sjedištem u Zagrebu te po jedna sa sjedištem u Krku, Rijeci i Splitu.

Tijekom istraživanja provedena je pretraga doma i prostora kojima se osumnjičenici koriste na području Gorskog kotara, između kojih je i osumnjičena 33-godišnjakinja, te je pronađen dio otuđenih predmeta i bit će vraćen vlasnicima.

Spomenutu 33-godišnjakinju se osim za krađe sumnjiči i za počinjenje 10 kaznenih djela povrede djetetovih prava jer je uz zanemarivanje djece, poticala maloljetnika i vodila ga u počinjenje spomenutih krađa.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i razbojničke krađe, šestero osumnjičenika je prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, od kojih je četvero predano pritvorskom nadzorniku.

Za otuđene predmete ustupao drogu i novac

Uz ove osumnjičenike pritvorskom nadzorniku je predan i 58-godišnji hrvatski državljanin koji je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prikrivanje jer je sa spomenutima dogovarao suradnju na način da je za otuđene predmete im predavao novac, ali i drogu za konzumiranje.

U okviru kriminalističkog istraživanja je provedena pretraga doma i poslovnog prostora kojima se 58-godišnjak koristi u Rijeci gdje je pronađeno oko 740 grama droge kokain i konoplja tipa droga od oko 10 grama, zatim digitalna vaga, novac i dio otuđenih predmeta te ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Završetkom istraživanja je tako 58-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te navedeno prikrivanje.

error: Content is protected !!