Zamjenica Medarić primila laureate godišnje nagrade „Faust Vrančić“

Povodom osvajanja godišnje nagrade za tehničku kulturu „Faust Vrančić“ za 2023. godinu zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Sonja Šišić primile su predstavnike Hrvatskog saveza brodomaketara, njegovu predsjednicu Oliveru Stanić i tajnika Ognjena Andrića te predsjednicu Zajednice tehničke kulture PGŽ Ružicu Kamenjašević

Povodom osvajanja godišnje nagrade za tehničku kulturu „Faust Vrančić“ za 2023. godinu zamjenica župana Marina Medarić i resorna pročelnica Sonja Šišić primile su predstavnike Hrvatskog saveza brodomaketara, njegovu predsjednicu Oliveru Stanić i tajnika Ognjena Andrića te predsjednicu Zajednice tehničke kulture PGŽ Ružicu Kamenjašević.

„Uvijek je zadovoljstvo primiti ljude koji su osvojili najveće nagrade u struci. U ovom slučaju radi se o priznanju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih za područje tehničke kulture te je današnji prijem prilika da vam zahvalimo na svemu onome što radite, a pogotovo kad znamo da djelujete iz Rijeke na globalnoj razini. Kroz vaš program edukacije do sada je prošlo 1080 djece, uz sudjelovanje preko 100 profesora i veliki broj sati, čak preko 650. To su iznimni rezultati, a iza toga uvijek stoji i veliki trud. Još jednom vam od srca čestitam na svemu što radite“, rekla je zamjenica Medarić.

Čestitkama se pridružila i pročelnica Šišić koja je izrazila veliko zadovoljstvo da Hrvatski savez brodomaketara djeluje upravo iz Rijeke i na širem području naše županije.

„Rijetko se sreće da određen hrvatski savez, bez obzira kojom se strukom bavi, ima sjedište u Rijeci tako da smo iznimno ponosni, kao i na rezultate koje brodomaketari ostvaruju. Svjedoci smo da uvijek imamo određena državna natjecanja i velike izložbe u Rijeci te da zaista predstavljate naš kraj i našu Županiju. Posebno veseli činjenica da je državna razina prepoznala vaš rad, a uz Ministarstvo, nagradila vas je i Hrvatska zajednica tehničke kulture, a s velikim ponosom i zadovoljstvom i mi surađujemo s vama i pomažemo u realizaciji vaših programa“, rekla je Šišić.

Olivera Stanić, volonterka u HSB-u od njegovih početaka, ujedno i laureatkinja brojnih nagrada u području tehničke kulture, zajedno s kolegom Andrićem, zahvalila je Primorsko-goranskoj županiji i Zajednici tehničke kulture na iznimnoj suradnji i podršci radu dok je čelna osoba Zjednice, Ružica Kamenjašević rekla da joj je posebna čast biti na današnjem prijemu s obzirom da je Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije bila predlagatelj za ovu nagradu dodajući da je njihova suradnja, za koju ima samo riječi hvale, započela na projektu “Moj mali škver” te se nastavila na brojnim drugim projektima.

Državna nagrada Faust Vrančić dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Hrvatski savez brodomaketara Rijeka, prema obrazloženju nagrade, bio je u 2023. godini fokusiran na edukaciju djece i mladih, a u programe je bilo uključeno i osam volontera u ukupno ostvarenih više od 300 volonterskih sati.

error: Content is protected !!