Vrijeme je za… Krk Etno Fest: Pul Kaštela

Predivni ambijent Frankopanskog kaštela u gradu Krku, “snažna” glazbena imena i sjajna produkcija, edukativna predavanja, samo su neki od razloga zašto posjetiti još jedno izdanje Krk Etno Festa: Pul Kaštela.

Po četvrti put Distune promotion i Kreativni Krk dovode ekskluzivne nastupe renomiranih glazbenih gostiju pod okriljem programa Krk Etno Fest: Pul Kaštela u jedinstvenom ambijentu Frankopanskog kaštela u gradu Krku. Ovogodišnje izdanje uključuje i predavanje na temu “Svijet sopila i kantura”.

U četvrtak, 16. svibnja u prostoru kina Krk svi zainteresirani mogu poslušati zanimljivo predavanje pod nazivom: “Svijet sopila i kantura”. Predavač je Marijan Orlić Senkić – čuvar zvuka otoka Krka. Gospodin Senkić je prošlogodišnji dobitnik titule osoba godine na otoku Krka i dobro znano lice i izvan granica samog otoka. Spomenuti otočni sopac, kantur, graditelj sopela, posljednjih godina učitelj njihove svirke i domaćeg kanta, s velikim entuzijazmom prenosi svoje znanje s generacije na generaciju.

Ovo je jedinstvena prilika za upoznati i otkriti sve čari drevnog instrumenta i zaštitnog znaka otoka kad je riječ o tradiciji: sopile.
Ulaz je slobodan, a predavanje je organizirano u suradnji sa udrugom sopaca i kantura otoka Krka.

Drugog dana festivala, u subotu 18. svibnja, očekuje nas cjelovečernji koncert iznimnih autora i autorica koji se svojim izričajem uklapaju u programsku ideju festivala. Premijerno u Krk dolazi Matija Dedić u društvu svoje kćerke Lu. Publika može očekivati jedinstven repertoar skladbi u solo izvedbi, ali i duetu, koje potpisuje velikan Arsen Dedić.

Jedan od albuma koji je obilježio prošlu godinu je “Ode dite” blues virtuoza Adama Semijalca. Adam dolazi u novom formatu, te će zajedno s članicama zadarskog zbora Fige izvesti hvaljeni album u cijelosti.

Koncertnu večer zaokružujemo sa još jednim premijernim nastupom u Krku; Balkan Zoo & Nina Čorić. Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu koja se sastoji od balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Iskusni glazbenici iza kojih je hvaljeni zadnji album “Recylce”, napokon dolaze na otok i u grad Krk.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura dostupne su preko sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka, a na dan koncerta cijena će iznositi 15 eura.

Napomena: u slučaju nepovoljnog vremena koncertni program se prebacuje u dvoranu osnovne škole u Krku.

Festival djelomično sufinanciraju: Grad Krk, HUZIP, Ministarstvo kulture i medija, TZ Grada Krk, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova.

Dođite u grad Krk i doživite čarobno glazbeno putovanje i atmosferu Krk Etno Festa!

PROGRAM I SATNICA:

16.05 – “Svijet sopila i kantura” – predavanje Marijan Orlić Senkić u suradnji sa Udruga Sopaca i Kantura Otoka Krka – 18:00 – Kino KRK
18.05 – koncertni dio programa – Frankopanski kaštel Krk
Vrata – 19:00
MATIJA i LU DEDIĆ – 20:00
ADAM SEMIJALAC I FIGE – 21:30
BALKAN ZOO & NINA ČORIĆ – 22:45

Ulaznice možete kupiti na https://www.entrio.hr/event/krk-etno-fest-pul-kastela-18484 , Dallas Music Shop Rijeka , u Kino KRK 16.05 i 17.05 od 19:00h, i naravno na ulazu u kaštel na dan koncerta.

error: Content is protected !!